Gå til sidens hovedinnhold

Målte minus 32 grader i natt

Våren er veldig langt unna og påsken begynner med gråvær.

Kulden har krøpet inn over landet vårt. I natt viste gradestokken minus 32,1 ved målestasjonen Suolovuopmi – Lulit i Kautokeino.

Sjekk været der du bor

Få været på mobil

I Finnmark var Sihccajavri nest kaldest med minus 29,8 grader, det samme som målestasjonen Karasjok – Markannjarga.

Kald helg i vente
Betydelig lengre sør viste gradestokken minus 25,7 grader på det laveste i Røros. Dette er allikevel ingen kulderekord på denne tiden av året, for 26. mars 2006 ble det registrert 27,7 kuldegrader i Bergstaden, melder adressa.no.

- De lave temperaturene skyldes en kald værtype som kommer av vind fra nordøst og klart vær. Da synker temperaturen raskt, forklarer meteorolog Jan Näs hos Storm Weather Center til Nettavisen.

Kulden vil sitte i også de nærmeste dagene. Særlig i nord, der klarværet vil holde seg stabilt.

Våkner opp til snø
På Østlandet er det meldt nedbør natt til fredag. Det kalde været gjør at dette kommer i form av snø. Ifølge meteorologen kan det ligge 10 centimeter eller mer på bakken når folk skal på jobb.

På Vestlandet meldes det om mye oppholdsvær og perioder med sol fra fredag. I de nordlige delene kan det fra lørdag komme både litt sludd og snø. Perioder med kuling blir det også langs kysten.

- Våren er et stykke unna. Kanskje folk får den rette vårfølelsen en gang ut i neste uke, medgir Storm-meteorologen.

Grå påske?
Det er fortsatt over to uker til påskehøytiden virkelig begynner, men allerede nå ser meteorologene at begynnelsen kan bli grå.

- Påsken er veldig usikker. Det begynner med gråvær i hele landet, men prognosene for hele perioden er ikke klar, sier Näs.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken