Gå til sidens hovedinnhold

-Mamma er flinkest

-Er du den eneste som har fløyte her, undrer seksåringen Harald da Ingrid Gjerde tok over som sjef for Garden torsdag.

HUSEBY (TV 2 Nettavisen): Som første kvinnelige leder for HMK Garde ble Ingrid Margrethe Gjerde torsdag historisk. For tvillingene Margrethe og Harald (6) var det også en stor dag.

Mens journalistene ville vite hva det betyr å bli Norges første kvinnelige sjef for Garden, var tvillingene opptatt av mer jordnære ting.

-Er du flinkest, og er du den eneste med fløyte her, undret Margrethe og Harald.

Gjerde mener nøkkelen til å være en god sjef er å innse at både familien og avdelingen er nødt til å få sitt på bekostning av hverandre av og til. Torsdag fikk hun tid til begge deler.

- Fløyten er akkurat som de vi har på redningsvestene, sa Gjerde til sønnen.

-Jeg håper jeg kan være en rollemodell for andre kvinner. Men det viktigste ved å lede Garden er ikke at jeg er kvinne, men å være en god sjef for både menn og kvinner her, la hun til overfor TV 2 Nettavisen.

Torsdag formiddag kommanderte hun flere hundre gardister i solskinnet på oppstillingsplassen på Huseby. Det ble starten på en stilling som gjør Gjerde til en av de mest kjente kvinnene blant yrkesbefalet.

- Jeg må balansere de viktigste oppgavene, som er å sikre Kongehuset og å være en infanteriavdeling. Med ressursene vi har skal vi greie begge deler, sier hun.

For Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen ble dagen en merkedag.

-Som kvinne vil Gjerde være en stor inspirasjon for alle kvinner. Hun blir sjef for den mest profilerte avdelingen i Forsvaret, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken