- Basert på det man leser, hører og ikke minst det man så mot Liverpool, må David Moyes’ situasjon i Manchester United være mer usikker enn noen gang.

Det sier United.no-redaktør Dag Langerød til Nettavisen, dagen etter Liverpools 3-0-seier mot Manchester United på Old Trafford.

Langerød, som i desemberuttalte til Nettavisen at han trorMoyes ville få fortsette i jobben med en 9. plass, virker ikke lenger å være like sikker.

- Hvis man ser på prestasjoner og resultater i 2014, er det så dårlig at man nesten ikke kan fatte at det er mulig, sier Langerød.

- Jeg tenkte at selv med en 9. plass ville han kanskje overleve. Men siden tapet mot Tottenham 1. januar, har det bare gått en vei. Unntakene er kun enkeltseiere mot svakere lag, sier United.no-redaktøren.

- Krise
Langerød får støtte av C More-kommentator Kenneth Fredheim, som ikke er noe snillere i dommen over situasjonen Manchester United er i.

- De er milevis unna noe som helst. Det er krise, sier Fredheim til Nettavisen.

- Det som ser alarmerende ut nå, er at det ser ut som et humørløst lag. Det ser ut som et lag som ikke har det gøy når de spiller fotball. Man klarer ikke se noe offensivt spillemønster i det hele tatt. Van Persie er en skygge av seg selv. Rooney jobber hardt, men det blir med det. Alt de prøver på virker tilfeldig, sier Fredheim.

C More-kommentatoren tror Moyes skal slite med å beholde jobben om det skulle bli tap i de kommende kampene mot Olympiakos og Manchester City.

Det begynner å bli tøft. Spørsmålet er hvor tøff han er, og hvor tøff klubben er. Kampen mot Liverpool var den kampen i sesongen man ikke skal tape. Det er det viktigste oppgjøret i sesongen for Manchester United.

- Skulle de tape mot Olympiakos og Manchester City, begynner arbeidsbetingelsene å bli bortimot umulige. Men det som til syvende og sist feller han, er at spillerne ikke tror på ham, sier Fredheim.

Tror United-fans håper på tap
Mandag skriver den anerkjente Telegraph-journalisten Mark Ogden at han tror Olympiakos-kampen vil bli avgjørende for Moyes’framtid i Manchester United.

United.no-redaktør Langerød forteller at han spekulerer i om misnøyen med Moyes er såpass stor blant enkelte supportere, at flere nå håper på United-tap i de kommende kampene.

- Det er ti spennende dager for United-fans. Jeg håper at United vinner alle kamper, og ingenting hadde vært bedre enn om vi slo Olympiakos og City. Men problemet er vel at vi ikke klarer å se at det skal skje. Det blir vel en ren spekulasjon fra meg, men jeg blir ikke overrasket om en del av fanskaren nesten håper at det ikke skal skje. Det er spesielt, men det sier kanskje litt om hvor stygt tapet mot Liverpool var, sier Langerød.

- Får fortsette ut sesongen
TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad tror imidlertid skotten får fortsette ut sesongen nærmest uansett, men at det blir med det.

- Det ligger ikke i Manchester Uniteds natur å sparke ham nå. Jeg sa før sesongen at jeg tror de har stor tålmodighet til David Moyes i Manchester United, men at den ikke strekker seg lenger enn at de har et minstekrav om at de må kvalifisere seg til Champions League. Det tror jeg fortsatt, sier Wikestad til Nettavisen.

- Sånn sett kan man konkludere at, med mindre det skjer et mirakel med at de tar inn 12 poeng på Manchester City, tror jeg han ryker til sommeren, sier Wikestad.

- Mange grunner
TV 2-kommentatoren tror det er mange grunner til United ikke har fungert under David Moyes denne sesongen.

- Det er mye som ikke har fungert. Rooney og Van Persie har ikke fungert sammen. Van Persie har vært mye skadd. Den sentrale midtbanen har vært alt for enkel å kjøre over. De har ikke hatt nok tempo i det de har foretatt seg. De har et aldrende stopperpar. De har hatt skader. Det er veldig mange faktorer og det har virkelig ikke fungert, sier Wikestad.

- Det Moyes har vist denne sesongen har vært langt under pari. Det er mange grunner til det, og det er ikke bare David Moyes sin skyld. Det går også på spillertroppen han arvet, og andre faktorer som har spilt inn i tillegg. Jeg synes heller ikke han har fått så mye hjelp av sir Alex Ferguson.

- Lite hjelp fra Ferguson
Wikestad tror nemlig Ferguson hadde gjort lurt i å ikke være til stede på fullt så mange United-kamper denne sesongen.

- Man kan si hva man vil, at man skal takle alt. Men den skyggen sir Alex Ferguson kaster over han når han er på hver eneste kamp, kan ikke være lett. Moyes går på jobb og ser sir Alex Ferguson Way, så kommer han til stadion og ser en sir Alex Ferguson-statue, så kommer han på benken og ser opp på sir Alex Ferguson Stand, og snur han seg ser han sir Alex Ferguson selv. Det er ikke så kjempelett, forklarer Wikestad.

- Jeg kan forstå at Ferguson vil dra på kamper og nyte pensjonisttilværelsen, at han fortsatt har en rolle i klubben. Men å dra opp til Sunderland for å se en ligacupkamp en onsdag kveld, eller å dra til Wales i en midtuke på kvelden for å se kamp, synes jeg ikke gjør det lettere for Moyes, sier Wikestad.

Må vinne med tre mål
Onsdag spiller altså Manchester United kampen mange mener vil bli avgjørende for David Moyes' United framtid.

Champions League ser for øyeblikket ut som Moyes' siste sjanse i håp om å gi fansen noe å juble for denne sesongen. Men etter at United tapte 2-0 i det første oppgjøret, må de rød djevlene vinne med tre mål for å ta seg videre i turneringen.

Kampen kan du følge i vårt livesystem fra onsdag klokken 20:45.