Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City mener alvor

Forsterkningene ser ut til å komme på løpende bånd.

Det gjorde vondt for Manchester City å se erkefienden United stikke av med ligagullet. Så vondt at Roberto Mancini fikk sparken fra managerjobben.

Nå skal han erstattes av chileneren Manuel Pellegrini, men foreløpig har det ikke skjedd.

Spillerforsterkninger er klubbens fotballdirektør Txiki Begiristain likevel i full gang med å hente inn. Den innleggsglade vingen Jesus Navas kommer fra Sevilla for 22 millioner pund. Den overgangen ble bekreftet av Sevilla tirsdag.

Vil til City
Nå er også en brasilianer på vei til Manchester. En brasilianer som City lenge har ønsket seg.

Ifølge Daily Telegraph skal Manchester City ha kommet til enighet med Sjakhtar Donetsk om en overgangssum for midtbanespilleren Fernandinho (28), som lenge har vært åpen om sitt ønske om å få spille for City i Premier League.

Fernandinho regner med at dette vil øke muligheten hans til å spille seg inn i Brasils tropp før neste sommers verdensmesterskap.

Utfordringen har så langt vært overgangssummen, som det jo ofte er. Sjakhtar er ikke forpliktet til å selge Fernandinho før noen legger 42,5 millioner pund på bordet, men ifølge spilleren selv har klubbens direktør lovet at denne summen kan forhandles ned.

- Den dagen jeg skrev under lovet klubbdirektøren meg at dette var vanlig for spillere, og at ved en overgang, kunne vi forhandle og komme til en enighet om prisen. Jeg stolte på han og tenkte ikke over hvilke konsekvenser det kunne få for meg i framtiden. Drømmen min er truet på grunn av den høye prisen, skal Fernandinho ha uttalt.

Neppe til stående applaus fra direktøren, som får en tøffere jobb med å forhandle om prisen når spilleren er så åpen om sitt ønske om et klubbskifte.

Allerede erstattet
Ifølge Daily Telegraph er uansett klubbene nå enige om overgangssummen. Dermed ligger alt til rette for at Fernandinho kan skrive under for Manchester City i løpet av kort tid, og være på plass når Manuel Pellegrini starter oppkjøringen til neste sesong.

Sjakhtar Donetsk skal allerede ha sikret seg to andre brasilianere, Wellington Nem fra Fluminense og Fernando fra Gremio. Den ukrainske klubben regner nemlig også med å miste Henrikh Mkhitaryan til Liverpool denne sommeren.

Kommentarer til denne saken