Gå til sidens hovedinnhold

Mancini har fått sparken

Roberto Mancini er ferdig som Manchester City-manager.

Mandag kveld skriver Manchester City på klubbens hjemmesider at Roberto Mancini er ferdig som klubbens manager.

- Han har ikke klart å oppnå noen av klubbens mål denne sesongen, med unntak av kvalifisering for neste sesongs Champions League, skriver klubben i en uttalelse.

- Det har vært en vanskelig avgjørelse å ta for eieren, styrelederen og styret. Men det er noe som kommer etter en evaluering av sesongen, som har blitt gjort i lyset av de nylige spekulasjonene, og i respekt for Roberto og hans bidrag til klubben, skriver klubben.

Dermed blir lørdagens tap i FA-cupfinalen mot Wigan, italienerens siste kamp som City-manager.

Assistenttrener Brian Kidd vil nå lede laget i sesongens to siste Premier League-kamper, samt den kommende sommerturneen i USA.

Seriegull i 2012
Manchester City har denne sesongen ikke klart å leve opp til fjorårets bragder, og det har i flere uker blitt spekulert i om Mancini kom til å miste jobben.

Etter lørdagens finaletap avviste derimot Mancini at han var på vei bort fra klubben.

- Spekulasjonene er oppspinn. Jeg blir her neste sesong. Dette er tullprat. Jeg er veldig lei meg på vegne av fansen vår, sa Mancini etter sjokktapet.

Men mandag, ett år etter at City sikret seriegullet, bekrefter altså klubben at italieneren har fått sparken.

Mancini erstattet Mark Hughes i desember 2009, og ledet City til klubbens første seriegull på 44 år, da de vant Premier League forrige sesong.

Denne sesongen måtte de blå fra Manchester nøye seg med sølv i serien, noe som viser seg å ikke være godt nok for klubbens eiere.

Pellegrini erstatter Mancini?
Hans erstatter ryktes nå å være Malagas suksesstrener Manuel Pellegrini, som i år tok den spanske klubben til kvartfinalen i Champions League.

Som Nettavisen skrev lørdag, skal representanter fra City allerede ha vært i kontakt med Pellegrinis agent, og den engelske serietoeren skal være villig til å utløse utkjøpsklausulen på cirka fire millioner euro.

Disse ryktene begynte å spinne i timene før lørdagens FA-cupfinale, og bidro heller dårlig i forberedelsene til kampen på Wembley.

Kommentarer til denne saken