Tidligere Manchester City-manager Roberto Mancini (48) undertegnet mandag en treårskontrakt med storklubben Galatasaray.

Italieneren erstatter Fatih Terim og får en knalltøff debut. Onsdag møter Galatasaray hans landsmenn i Juventus på bortebane i mesterligaen.

– Jeg er veldig glad for å komme til en stor klubb som Galatasaray. Jeg har valgt å slutte meg til en flott gjeng. Kampen mellom Galatasaray og Juventus blir hyggelig, sa Mancini etter ansettelsen ifølge UEFA.com.

Det ble søndag kjent at den tidligere Manchester City-sjefen var i forhandlinger med tyrkerne.

Mandag kveld bekreftet Galatasaray på sitt nettsted at en avtale er i boks.

Godt betalt
Klubben har avslørt at den karismatiske treneren vil tjene 28,5 millioner kroner (3,5 millioner euro) for resten av 2013/14-sesongen.

De neste to sesongene vil han få betalt 37 millioner kroner pluss bonuser.

Mancini har vært arbeidsledig siden han fikk sparken av Manchester City i mai. I 2012 ledet han blåtøyene til klubbens første ligatittel på 44 år.

Tidligere har Mancini hatt suksess som trener i Inter. Han spilte en mengde kamper for lag som Sampdoria og Lazio og fikk også med seg 36 A-landskamper for Italia.

Svak sesongåpning
Galatasaray sparket trener Fatih Terim forrige uke.

Han ble fjernet av styret fordi han nektet å godta en kontraktsforlengelse.

Istanbul-klubben har hatt en svak sesongstart i Tyrkia. Fra fem ligakamper er det kun blitt sju poeng.

I tillegg tapte klubben 1-6 hjemme for Real Madrid i mesterligaen forrige uke.

Det er annen gang Mancini erstatter Terim. Han tok over for mannen som fortsatt er tyrkisk landslagssjef i Fiorentina i 2001. (©NTB)