Gå til sidens hovedinnhold

Mancini langer ut mot City-sjef

- Jeg ble ikke vist nok respekt.

Det har nå gått to måneder siden Roberto Mancini fikk beskjeden om at han ikke lenger er ønsket som Manchester City-manager.

I et intervju med Corriere Dello Sport forteller italieneren at Manchester-klubben ennå ikke har gitt ham noen grunn for hvorfor han ble sparket.

- Jeg synes ikke jeg ble vist nok respekt for det jeg klarte å få til på tre og et halvt år i City. Klubben hadde ikke vunnet en tittel på 40 år. Jeg vant Premier League, FA-cupen, Community Shield, og i min verste sesong tapte vi en finale og kom på andreplass i Premier League, sier Mancini til avisen i en sak gjengitt av Daily Mail.

- Vet fortsatt ikke
- Jeg vet fortsatt ikke hvorfor City sparket meg. De ventet at jeg vant tittelen innen tre år, jeg vant den i løpet av to. Men jeg er ikke sur på eierne, de er to fantastiske eiere og jeg vil alltid være takknemlig for det de gjorde for meg, forteller italieneren.

Mancini er derimot ikke like begeistret for City-direktør Ferran Soriano.

-Soriano? For han hadde jeg en for stor rolle i klubben. Jeg hadde full kontroll og var elsket av fansen. Han dømte en person og vurderte en situasjonen uten å vite noe om personene han hadde med å gjøre, sier Mancini.

- Jeg har aldri sett på ham som en interessant person sett fra et fotballperspektiv. Vi snakket aldri det samme språket og da mener jeg ikke engelsk, italiensk eller spansk, sier italieneren.

- Ikke hørt om han
Soriano har blant annet en fortid som styreformann i flyselskapet Spanair og som visepresident i selveste Barcelona. Men spanjolen har til gode å imponere Mancini.

- Fortiden hans i Barcelona? Jeg tror han kom fra et flyselskap. Jeg har vært en del av fotballverden siden jeg var tretten og har ikke hørt noe om han. Men en ting er i alle fall sikkert, han liker å ha media rundt seg, sier den tidligere City-manageren.

Mancini legger til at han hadde planene klare for neste sesong og gledet seg til å hevne andreplassen. Så klar var han, at han nesten hadde Napoli-spiss, Edison Cavani omtrent stående på flyplassen i Manchester. Men så etter det overraskende tapet mot Wigan i FA-cupfinalen hadde Soriano altså fått nok av annenplasser.

Det var over og ut for den 179 centimeter høye italieneren. Det var over ut for Roberto Mancini.

Kommentarer til denne saken