Gå til sidens hovedinnhold

Mandagens Premier League-rykter

Hva kan være bedre for en manager enn styrtrike klubbeiere når ønskelisten skal behandles?

De fleste managerne i Premier League har nok sendt inn sine ønskelister til jul for lenge siden. Sannsynligvis har for eksempel Rafael Benitez bedt om å få et halvt dusin stjernespillere til å fylle ut plassene rundt Lucas Leiva, slik at brasilianeren ikke lenger vil fremstå som et bomkjøp.

Ønskelisten til Roberto Mancini, som ble offentliggjort som Manchester Citys nye manager lørdag kveld, kommer akkurat i tide. Listen er ifølge Daily Mirror overlevert til daglig leder Garry Cook, og ett av navnene på denne listen er Juventus-backen Giorgio Chiellini. Daily Telegraph mener å vite at Mancini også ønsker seg Inter-backen Maicon.

Den viktigste jobben i jula blir imidlertid å få spillerne i klubben over på sin side. En rekke av City-stjernene skal være rasende fordi Mark Hughes fikk sparken. Ifølge The Sun ønsker Mancini i første rekke å snakke med brasilianske Robinho, som italieneren anser som en nøkkel til framtidig City-suksess.

Roberto Mancini takket for øvrig ja til City-jobben allerede 2. desember, vel vitende om at Manchester City aller helst ville ha Guus Hiddink. Mancini vil ifølge The Independent få med seg David Platt i sitt trenerteam.

Nuvel, la oss gå tilbake til ønskelistene.

Everton og Arsenal ønsker begge å kjøpe Marouane Chamakh fra Bordeaux for sju millioner pund etter sesongen, melder The Sun. I så tilfelle anbefaler vi Bordeaux å heve prisen. Everton ønsker ifølge Daily Mail også Nadir Belhadj fra Portsmouth, men får konkurranse fra Blackburn og Tottenham.

Blackburn skal forresten ha tilbudt amerikaneren Stuart Holden en fireårskontrakt, opplyser The Sun. Han fullførte nylig en sesong for Houston Dynamo i Major League Soccer. Manager Sam Allardyce sier at han må selge spillere før han kan kjøpe spillere. Hørte vi noen si Morten Gamst Pedersen?

Les også: Celtic vil ha Gamst
Les også: - Han vil løfte skotsk fotball

Hvis du leste artikkelen «For et målmonster!» er det lett å tro på Daily Mails sak om at Romelo Lukaku følges tett av Chelsea, Real Madrid og AC Milan. Det ville vel være tjenesteforsømmelse om ikke speiderne til disse storklubbene hadde fått med seg en 16-åring som bøtter inn mål på seniornivå.

Daily Mirror har forresten også en troverdig fotballsak i mandagens utgave, nemlig at høytsvevende Birmingham ønsker å gjøre Joe Harts utlån fra Manchester City om til en permanent overgang. I tillegg skal Sporting Gijons midtbanespiller Michel være på vei for 2,5 millioner pund. Hvis han er noe i nærheten av å være like god som navnebroren fra 80-tallet, som egentlig heter José Miguel Gonzalez Martin Del Campo, herjet for både Real Madrid og Spania i sine glansdager.

Avslutningsvis nevner vi at West Bromwich nekter å selge Graham Dorrans. Det betyr vel at 22-åringen havner i Aston Villa, Birmingham City, Everton, Stoke City eller Sunderland.

Bruk gjerne kommentarfeltet til å legge ut din ønskeliste for ditt favorittlag.

Kilde: BBC

Kommentarer til denne saken