Gå til sidens hovedinnhold

Mandagens Premier League-rykter

Tottenham vil kvitte seg med trio. Men noe billigsalg blir det ikke.

Tottenham-manager Harry Redknapp rår over en både bred og solid stall, men hele balløyas «wheeler and dealer» er likevel til stadighet på utkikk etter nye forsterkninger på White Hart Lane.

De siste dagene har det gått rykter om at selveste David Beckham skal få navnet sitt bakpå en Spurs-drakt, og Redknapp håper nå at veteranen blir klar allerede til møtet med gamleklubben Manchester United den 16. januar. Det skal i første rekke være snakk om at Tottenham ønsker å låne Beckham fra amerikanske LA Galaxy under vinterpausen i MLS.

Robbie Keane, Niko Kranjcar og David Bentley kan imidlertid alle tre gå glipp av en plass ved siden av Beckham i garderoben. Trioen skal nemlig være på vei bort fra Spurs. Londonklubben har likevel ikke planer om å slippe spillerne billig, og håper å innkassere en samlet sum på rundt 300 millioner norske kroner for å kvitte seg med de tre herrene.

Januar er høytid for tabloidene og deres ikke alltid like troverdige spekulasjoner. Mandag kjenner Daily Star sin besøkelsestid når den server følgende hjemmesnekrede godbit: Manchester United kommer til å hente Kaka på lån fra Real Madrid nå i januar, for så å gjøre overgangen permanent for om lag 500 millioner kroner, om brassen skulle lykkes på Old Trafford.

Mer trolig er det da at Uniteds naborival, Manchester City, kommer til å svi av et stort beløp i løpet av overgangsvinduet. De lyseblå har blitt linket til spissen Edin Dzeko fra Wolfsburg den siste tiden, og mye har tydet på at måljegeren skulle bli en del av klubben. Mandag hevdes det imidlertid at Bayern München vil gjøre et forsøk på å kapre bosnieren foran nesa på sjeikene.

Roberto Mancini og City skal også være i markedet for en midtbanespiller, og løse rykter vil ha det til at klubben vil svi av rundt 150 millioner kroner på Moussa Sissoko fra Toulouse.

I Everton kunne man nok også tenke seg en spiss som kan kunsten å score mål, men noe gigantkjøp blir det nok neppe hos Goodison Park-klubben. I stedet håper manager David Moyes å gjøre et midlertidig kupp ved å hente Manchester Uniteds lovende Federico Macheda på lån til Beatles-byen. Skotten håper den unge italieneren kan få fart på det blå angrepet.

På andre siden av Stanley Park er det også forventet en viss transferaktivitet nå i vinter. Ryktene rundt Daniel Agger har pågått i lang tid, og interessen for dansken skal være stor. Italienske Juventus skal være en av de ivrigste frierne til forsvarspilleren, og Torino kan fort bli neste stopp for mannen som har vært ute med skade i store deler av denne sesongen.

Inn porten på Anfield kan Ashley Young fra Aston Villa og Ryan Shawcross fra Stoke komme. Begge har også tidligere blitt linket med en overgang til Anfield og ifølge The People skal duoen være hovedmålene for klubbens nye eiere i dette vinduet. Samtidig blir også Per Mertesacker igjen linket til de røde.

Chelsea startet sesongen med å gi full gass, men skader på sentrale spillere og en tydelig formsvikt blant andre viktige brikker i Carlo Ancelottis tropp har bremset opp maskineriet en smule. Derfor ønsker manageren på Stamford Bridge nå å shoppe litt. Italieneren er klar på at klubben trenger forsterkninger, men ønsker ikke å nevne konkrete navn.

Stephane Sessegnon, som til daglig tjener til vann og brød i Paris St. Germain, har blitt linket til flere engelske klubber de siste månedene. De to siste som skal være ute etter å sikre seg den andvendelige spilleren er Newcastle og Aston Villa. Det melder i hvert fall Daily Mail, uten at overgangssum blir nevnt.

Med Robin van Persie tilbake fra skade kan det fort bli begrenset med spilletid for Arsenals lovende meksikaner, Carlos Vela. Derfor håper Bolton å få til en låneavtale for angrepsspilleren nå i januar. Arsenal-boss Arsène Wenger skal også være positiv til å la unggutten gå, slik at han kan få mer Premier League-erfaring.

Og siden Wenger uttaler seg positivt om et utlån av Vela, er det vel ganske sikkert at det ikke er så mye hold i ryktene om at Juventus skal være villig til å legge rundt 200 millioner kroner på bordet for Robin van Persie.

Ellers er det også verdt å nevne at Tottenham skal være interessert i å hente Blackburns Chris Samba, at Aston Villa snuser på tidligere Liverpool-spiller Momo Sissoko, at Birmingham følger nøye med på Watfords Marvin Sordell, at Newcastle ønsker seg gigantspissen Lacina Troare, og at Shay Given skal ha fått nok av benketilværelsen i Manchester City.

Kilder: BBC, Sportinglife, Daily Mail, Daily Mirror, Daily Star, The People, The Sun.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken