Søndag fikk spillende trener Kjetil Ruthford Pedersen beskjed om at han er oppsagt med virkning fra 1. september. Flere spillere i den tynne 18-mannstroppen vil måtte forlate den ambisiøse klubben etter inneværende sesong.

– Det er uvirkelig. Jeg innser at jeg ute av MK, som en del andre, men klarer rett og slett ikke å ta det inn over meg. En mindre hyggelig måte å ta ferie på, sier tidligere Start-spiller Jesse Ohene til Fædrelandsvennen.

– Må kutte
På klubbens hjemmeside står denne lite oppløftende meldingen: «MK styrer mot et underskudd for 2008 på ca. 1 million kroner. I tillegg har klubben en total gjeld på 2,6 millioner kroner. Styreleder for FK Mandalskameratene, Brede Pedersen, og styreleder for MK Toppfotball, Tor Geir Kvinen, la søndag fram de dramatiske tallene. De gjorde det klart at smertefulle kutt i lønnskostnader nå må iverksettes».

– Som trener kjenner jeg godt til lønningene blant spillerne i klubben. Jeg kan ikke se at de kan klare å spare en million kroner gjennom bare å si opp spillere. Da blir det et meget ungt lag som stiller i førsteelleveren i kampene fra 1. september, sier Kjetil Ruthford Pedersen.

MK-treneren ble allerede søndag sagt opp da han har to måneders oppsigelsestid, mot andre ansatte i MK som har en måned.

Ønsker å holde plassen
Styrelederne Kvinen og Pedersen ønsker å beholde spillerne ut august måned, for å kunne sikre klubben nok poeng til å overleve i 2. divisjon.

– Målet er å overleve i 2. divisjon, sier Pedersen til Lindesnes Avis.

– På mange måter starter MK på nytt nå. Vi har sikret oss mye kunnskap gjennom de årene vi har satset mot og vært en del av 1. divisjon. Ambisjonen om å være der i 2012 ligger ennå fast, men vi er helt nødt til å omstrukturere organisasjonen totalt, sier Kvinen til avisa.

– Alle eventyr har en slutt. Dette MK-eventyret er definitivt over. Nå må vi begynne på nytt for å kunne legge grunnlag for nye eventyr, konkluderer Brede Pedersen overfor Fædrelandsvennen.

MK ligger på sjetteplass med 17 poeng etter 11 serierunder i 2. divisjon avdeling 3.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).