Lars Bakkerud gir seg etter denne sesongen. Treneren er for tiden sykmeldt. Bakkerud gikk til angrep på det han kaller «elementer» i klubben.

På en pressekonferanse onsdag ble det klart at Håkon Wibe-Lund, som har vikariert for Bakkerud, blir hovedtrener for FFK både i 2014 og 2015.

- Som dere vet har Lars vært sykmeldt fra før sommeren. Etter gode samtaler og god dialog de siste ukene er vi blitt enig om at det beste for Lars og FFK er at vi avslutter samarbeidet ved utgangen av 2013. Vi skilles som venner, sa FFKs daglig leder Geir Bakken.

Håpløst
Bakkerud, som tidligere har spilt for blant annet Brann og Helsingborg, er fortsatt sykmeldt. Han håper å være tilbake i jobb i 2014.

- Jeg kan begynne med å si at jeg lever. Det har kanskje gått rykter om noe annet. Jeg har skjønt det siste året at det ikke var aktuelt å be om sluttpakke, sa Bakkerud.

Han fulgte opp med et angrep på «elementer» i FFK:

– Det ble også jobbet internt mot oss fra elementer i klubben. Det gjorde at jeg gikk litt i veggen. I om med at jeg sykmeldte meg, har jeg forstått at det har oppstått rykter om meg som person. Jeg kommer aldri til å gå inn på elementer og personer intern i klubben, men det har gjort det håpløst for meg å komme tilbake, sa en preget Bakkerud.

Ondskap
Han ville ikke stille opp til enkeltintervjuer, men avsluttet med klar beskjed til de mye omtalte «elementene».

- Jeg er utrolig skuffet over at vi ikke kunne ha dialog på fotball, treningsmetode og spillermetodikk. Presset utenfra har ikke vært tema eller kostet noe. Det er presset innad som gjør at jeg ikke kan fortsette. Jeg ga 100 prosent hele tiden. Det er trist at jeg sitter her i dag. Det går en grense for hva man vil bli utsatt for. Den har jeg nådd for lenge siden. Det har gått ut over familie og alt, sa Bakkerud.

- Jeg har vært i Bergen og Helsingborg, som er større byer og har større klubber enn FFK, og jeg vet at det ikke er så lett å gå imot rykter. Jeg vil ikke si imot ryktene. Jeg har aldri opplevd maken. Innimellom har jeg lyst til å si noe om det, men det har jeg valgt for å unngå støy. Mange bør gå hjem og skamme seg. Jeg oppfatter det som ondskap for å skade mennesker, sa Bakkerud.

Fredrikstad ligger på niendeplass i 1. divisjon. (©NTB)