Gå til sidens hovedinnhold

- Mange drapsmenn går løs

Det kan være så mye som 100 uoppklarte drap i Norge. Politiet gjør ikke nok i forsvinningssaker, mener en som jobber med slike saker selv.

1. nyttårsdag forsvant 21 år gamle Fred Aleksander Svorkmo sporløst fra riksveien på Kongsberg. Leteaksjonene har hittil ikke gitt noen resultater. Og det er langt flere.

I dag er det over 1100 personer som er registrert forsvunnet i Norge.

Over 1000 savnet
Politietterforsker Jørn Lier Horst Holst har nettopp skrevet en kriminalroman om forsvinninger, og han mener det kan være snakk om over 100 drap som aldri har blitt etterforsket.

- Jeg er overbevist om at vi i landet har drap som ikke er oppdaget, og som ikke er etterforsket. En annen side ved det er at det går drapsmenn løs, sier Horst til TV 2 Nyhetene, og fortsetter:

- Det at det finnes over 1000 mennesker her i landet som rett og slett bare er borte, det synes jeg er bekymringsfullt. Ikke minst med tanke på at de aller fleste mest omtalte drapssakene vi har hatt her i landet i det siste, begynner som forsvinningssaker, sier politibetjenten fra Tønsberg.

- Politiet gjør for lite
Mange forsvinner med vilje. Spesielt i rusmiljøer kan personer bli borte i en periode, og i slike tilfeller er politiet ofte avventende ettersom mange dukker opp igjen.

Horst mener at det er et tankekors at det er i rusmiljøene det begås flest drap. Og til tross for at han selv er politibetjent, mener han politiet ikke gjør nok for å oppklare forsvinningssakene.

- Det som går igjen blant pårørende er at de er lite fornøyd med politiets innsats, og så lenge publikum ikke er fornøyd, og så lenge vi ikke får svar, så kan heller ikke politiet være fornøyd med sin innsats, sier Horst.

Kommentarer til denne saken