Gå til sidens hovedinnhold

Mange drept i eksplosjoner i Syrias hovedstad

Minst 14 mennesker er drept i to eksplosjoner på Marjeh-plassen i sentrum av Syrias hovedstad Damaskus, melder fjernsynet i landet. Over 30 andre skal ha blitt skadd eksplosjonene.

Statlig syrisk fjernsyn meldte at det var to selvmordsbombere som sprengte seg i lufta på plassen tirsdag morgen. Men ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights var det sprengladninger som på forhånd var utplassert på plassen som eksploderte.

- Terrorisme
- Det ser ut til at terroristene har slått til igjen, sa en nyhetsoppleser i fjernsynet. Syriske medier som støtter president Bashar al-Assad bruker uttrykket terrorister om opprørene som kjemper mot regimet i Damaskus.

Tirsdag morgen ble det også meldt om kamper nær en militær flyplass utenfor Syrias største by Aleppo, som ligger nordøst i landet.

- Har kontroll
- Opprørerne har nå kontroll over store deler av Minnigh-flybasen, meldte Syrian Observatory for Human Rights.

Regjeringsstyrker skjøt tirsdag også med artilleri mot opprørernes stillinger i byen Daraa sør i landet, som aktivister kaller «den syriske revolusjonens vugge». Over 94.000 mennesker er drept i konflikten i Syria, som nå har vart i godt over to år. (©NTB)

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken