Gå til sidens hovedinnhold

- Mange klubber har henvendt seg

Morten Gamst Pedersen vil bare spille fotball.

Morten Gamst Pedersen klorer seg fast i landslagstroppen, selv om han ikke har spilt et minutt siden forrige landslagssamling. Nå håper han på en snarlig avklaring om framtiden.

- Å spille fotball er førsteprioritet, og det har det alltid vært. Jeg håper det blir en løsning snart, uansett hva det blir, sier han til NTB på spillerhotellet i Praha. Der lader han opp til onsdagens kamp mot Tsjekkia som bare en av fem spillere fra vinterturen til Abu Dhabi som slapp gjennom nåløyet også i kamp med de beste utenlandsproffene.

Nylig feiret Gamsten 10-årsjubileum som landslagsspiller. Han har aldri vært langt fra laget, eller rampelyset, siden han debuterte med to mål mot Nord-Irland 18. februar 2004.

- Jeg liker å spille fotball, og jeg ønsker å spille fotball. Det er også viktig for meg å være med på landslaget, og da må jeg ha mer matchtrening, sier han.

- Jeg ville hatt full respekt for avgjørelsen om jeg ikke var blitt tatt ut på grunn av manglende spilletid

Landing
- Fakta om Morten er at han har gjort to gode samlinger. Han hadde et godt innhopp mot Danmark, og han var en av våre beste hjemme mot Skottland. Jeg synes også han hadde en god treningssamling i Abu Dhabi i januar. For ham handler det om å lande et sted han får spille fotball, sier Per-Mathias Høgmo.

Det har ikke 32-åringen fått gjøre siden han reiste fra Abu Dhabi midt i januar. I fjor høst fikk han mange korte innhopp i Karabükspor, etter vinterpausen har han ikke vært i troppen.

Gamstens ørkenvandring lot til å være over da flere medier meldte at han nærmest var klar for Rosenborg, men han måtte selv avkrefte.

- Jeg er fortsatt Karabük-spiller. Jeg har ikke skrevet under noen kontrakt, og jeg forholder meg til den kontrakten jeg har. Den løper til 2015. Agenten min er i dialog med klubben, og mange andre klubber har henvendt seg, men det er ingen løsning ennå, sier han.

Bekymring
Gamst Pedersen sluntrer ikke unna trening og greier seg meget bra på fysiske tester, men mangelen på kamptrening bekymrer også ham.

– Løping er viktig, men det er kamptrening også. Det ville være fint med en kombinasjon, sier midtbanespilleren.

– Nå er jeg her i Tsjekkia med landslaget, og jeg håper jeg får lov til å spille litt iallfall. Det er lenge siden sist.

Gamsten spilte 90 minutter i begge landslagets kamper i Abu Dhabi i januar, hans landskamp nummer 77 og 78. Siden har han måttet greie seg uten kamptrening. (©NTB)

Kommentarer til denne saken