Gå til sidens hovedinnhold

Mange småbranner i Oslo

Fyrverkeriet forårsaket mange mindre uhell.

(iOslo.no) I Oslo slapp man unna de verste brannene nyttårsaften, men Brann- og redningsetaten hadde likevel nok å henge fingrene i. Ikke mindre enn 31 oppdrag, hovedsakelig småbranner, ble loggført fra klokken 23.00 natt til tirsdag.

- Det var veldig mye søppelkasser og containere som ble antent av fyrverkeri, sier vaktkommandør Håvard Bakken ved 110-sentralen til iOslo.no.

Han lister opp blant annet brann i et gjerde, søpleskur, trehus og en barnevogn. Dette er branner som uansett ikke blir etterforsket av politiet, men som bare blir rapportert inn.

For første gang patruljerte nærmest brannvesenet i hovedstaden, og Bakken tror det kan ha gitt utslag. Fra klokken 23.00 var alle brannbilene ute i byen.

- Jeg tror det har litt effekt at vi synes, det blir ikke de helt store utskeielsene når man ser brannvesenet står der, sier han.

Brann- og redningsetaten fikk til og med telefoner fra folk som savnet deres tilstedeværelse, til tross for at det ikke hadde skjedd noe spesielt.

- Det var flere som ringte og sa de savnet oss på stedet, men vi klarer jo ikke være i hele byen, sier Bakken.

Vaktkommandøren forteller at det heller ikke har blitt rapportert inn noen uheldige episoder mellom brannmenn og fulle festdeltakere. Bakken har selv tidligere erfart å bli beskutt med raketter, men noe slikt skal altså ikke ha skjedd natt til tirsdag.

Utenom småbrannene var det lite å gjøre for brannmannskapene. Det kom inn meldinger om noen branntilløp, men disse ble alle slukket før brannvesenet kom på stedet.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?