Gå til sidens hovedinnhold

- Mange som føler seg sviktet

- Dette blir som å lese en halv bok, for så å gå over på oppfølgeren, sier Siv Jensen.

Frp-leder Siv Jensen er ikke fornøyd etter at regjeringen la fram sin ny handlingsplan på onsdag.

Her er hele regjeringserklæringen (pdf)

Jensen mener regjeringen burde konsentrert seg om å oppfylle løftene fra den første Soria Moria-erklæringen før den laget en ny.

Les også: - Dette forandrer Norge

- En halv bok
- Dette blir som å lese en halv bok, for så å gå over på oppfølgeren. Det er en rekke av løftene fra den første regjeringserklæringen som ikke er gjennomført, sier Siv Jensen.

- Det er mange som føler seg sviktet av regjeringen. På område etter område har den sviktet. Derfor burde regjeringen oppfylt alle løftene fra sin første Soria Moria-erklæring før den med brask og bram presenterte en oppfølger, sier partilederen.

I den nye regjeringsplanen heter det blant annet at de vil øke antallet kvoteflyktninger når antallet asylsøkere går betydelig ned.

Highlights: Soria Moria 2 i korte trekk

Vil øke antall kvoteflyktninger
Regjeringens mål er å øke antallet kvoteflyktninger til minst 1500. De vil også etablere omsorgs- og utdanningstilbud for enslige mindreårige asylsøkere i deres opprinnelsesland.

Regjeringen skriver videre at de vil i større grad «benytte adgangen til å frihetsberøve utlendinger som er i en utsendelsesprosess der det foreligger unndragelsesfare eller uavklart identitet, og vil åpne for at det også kan benyttes frihetsberøvelse ved rettens kjennelse i utsendelsesprosessen overfor personer som begår kriminelle handlinger og personer som utgjør en trussel mot grunnleggende nasjonale interesser.»

I klartekst betyr det at regjeringen åpner for å fengsle ulovlige innvandrere.

Flere reaksjoner:
- Skuffende og slapt
Høyre skuffet over Soria Moria
Styrker satsingen i nord
- Dårlig nytt for asylbarna

- Ingen innstramming
Jensen kan derimot ikke se at den nye Soria Moria-erklæringen legger opp til en innstramming i norsk asylpolitikk.

- Jens Stoltenberg lovet Aps landsstyre for ett år siden at regjeringen skulle stramme inn på asylpolitikken. Etter den tid økte den ukontrollerte asyltilstrømningen til Norge.

- Jeg klarer ikke å se hva som ligger i erklæringen som skal føre til innstramming i asylpolitikken. Det er lite konkret innenfor innvandrings- og asylpolitikken i den nye Soria Moria-erklæringen. Det som er konkret er jo ting som vi har visst om siden i juni, sier Jensen.

Jensen er også skuffet over få løfter innenfor helse- og eldreomsorgen.

- Regjeringen har fjernet punktet om å senke egenandeler på livsviktige medisiner. For fire år siden skulle man redusere dem. Det gjorde regjeringen ikke, og nå har den likeså godt fjernet punktet. Det ligger heller ikke noe i erklæringen som vil bedre situasjonen for eldre og pleietrengende, sier Jensen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken