Gå til sidens hovedinnhold

Mangler terrorutstyr

Store deler av Oslo-politiet har for dårlig utstyr for å kunne takle et terrorangrep.

Om drøyt to uker skal Norges terrorberedskap testes i katastrofeøvelsen «Øvelse Oslo». Lederen i Oslo Politiforening, tror øvelsen vil vise svært dårlig beredskap hos Oslo-politiet, skriver Aftenposten.

Det er bare spesialstyrken, beredskapstroppen, som har det nødvendige utstyret og treningen til å kunne takle en terrorkatastrofe. Resten av politistyrken må nøye seg med eldre utstyr.

- Øvelsen vil avdekke betydelig svakheter. Det er bra, fordi vi vil få en nødvendig debatt. Sentrale politikere har hovedansvaret for politiets terrortrøbbel, sier lederen i Oslo Politiforening, Sigve Bolstad.

Bolstad konkluderer til Aftenposten at politistyrken har flere vesentlige svakheter dersom en katastrofe skulle oppstå. Blant annet er de skuddsikre vestene utdaterte og alt for tunge. Politiets våpen er gamle, de mangler verneutstyr mot kjemiske våpen og det er forliten kapasitet for å transportere politiet, og for liten trening i nettopp dette. I tillegg bruker politiet et samband som ikke fungerer inne i tunneler.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin