Gå til sidens hovedinnhold

- Manglet politisk fremsyn

Spanias nye innenriksminister er havnet i hardt vær etter å ha anklaget den foregående regjeringen for manglende politisk fremsyn i forhold til terrortruslene.

Etter et radiointervju tirsdag har Spanias innenriksminister Jose Antonio Alonso høstet voldsom kritikk. I intervjuet sa Alonso at den forrige regjeringen burde forutsett terrorbombene i Madrid, melder AP.

- Han vet ingenting om kampen mot terror. Han er middelmådig og inkompetent, uttalte Angel Acebes, den forrige innenriksministeren og la til at den nye ministeren er en stakkar.

I det famøse radiointervjuet sa Alonso at den forrige regjeringen hadde unlatt å handle etter advarsler fra sikkerhetstjenesten om at terrorister kunne komme til å slå til i Spania. Madrid-bombene 11. september drepte 191 mennesker. 2000 mennesker ble skadet. Militante islamister har fått skylda for terrorangrepet.

Alonso holdt fast ved at den forrige regjeringen manglet politisk fremsyn, men understreket at kritikken gjaldt politikerne, ikke etterretningstjenesten. Senere sa Alonso at han ikke hadde ment å antyde at regjeringen kjente til terrorplaner i et slikt omfang som rammet Madrid.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft