Gå til sidens hovedinnhold

- Mann (26) mistenkt for drap

26-åringen, som er bosatt i dette leilighetskomplekset i London, er den siste som ble sett sammen med Martine.

LONDON/OSLO (Nettavisen): Nå er den arabiske mannen (26) mistenkt for drap, ifølge en kilde med god kjennskap til etterforskningen.

Les Nettavisen på mobil: Send NETT til 1930.

Mannen skal, ifølge den samme kilden, ha vært sammen med Martine Vik Magnussen (23) på det fasjonable utestedet Maddox Club i Mill Street natt til fredag.

Søndag morgen ble et kvinnelik funnet i kjellerrommet i en bygård i Great Portland Street om lag 2,4 kilometer fra nattklubben. Mandag bekrefter London-politiet at det er Asker-jenta Martine som ble funnet drept i kjelleren.

Ifølge den anerkjente avisa Evening Standard er det funnet blodspor i trappeoppgangen i bygården.

- Gode venner
En annen kilde Nettavisen har vært i kontakt med, forteller at den arabiske mannen (26) og Martine har vært gode venner.

- Hun reiste av gårde sammen med ham natten hun forsvant, sier kilden til Nettavisen.

Dette blir også bekreftet av anonyme kilder overfor NTB.

Britiske etterforskere går gjennom overvåkningsbilder fra utestedet i håp om å finne spor etter drapsmannen. I tillegg vil politiet undersøke bilder fra overvåkingskameraer i området rundt boligkomplekset hvor Martine ble funnet drept.

- Forlot landet i all hast
26-åringen, som skal være mistenkt i forbindelse med drapet på Martine, er bosatt i leilighetskomplekset i Great Portland Street. Mannen er fra Midtøsten.

Mannen skal ha forlatt fra sin bopel og reist fra landet i all hast i løpet av helgen. I tillegg skal han ha slettet sin profil på Facebook.

Leiligheten som blir etterforsket etter at Martine ble funnet drept, ble leid av tre menn fra Midtøsten.

Ifølge nabo Jane Morrison (72) skal det til det til tider ha vært mye festing i leiligheten.

- Menneskene som bor i den aktuelle leiligheten fester masse, og de driver meg til vanvidd, sier hun til Daily Mail.

Talsmann ved Scotland Yard, Andrew Newman, sier politiet ikke vil gå ut med om de har noen mistenkte på det nåværende tidspunktet

Utestedet Maddox Club er svært fasjonabelt og et sted hvor kjendisene vanker. Et medlemskap i klubben koster 3600 kroner. Her festet Martine sammen med romkameratene sine natt til fredag.

Bekjentskapskretsen til Martine består av en rekke rikmannsbarn.

LES MER: Kjendisvenner i sjokk

Flere kilder forteller Nettavisen at Martine er en del av kretsen rundt Fredriksen-døtrene Kathrine og Cecilie, som også er bosatt i London.

Martine er også en del av nettverket til den mer ukjente nettverksprinsessen Andrea Nicoline Stang. I dette nettverket finner man en rekke unge norske overklassebarn som Elisabeth Røkke (Kjell Inge Røkkes datter, Carl Erik Hagen (Stein Erik Hagens sønn) og Victoria Marie Treschow (Mille-Marie Treschows datter).

Ifølge Nettavisens kilde er finans- og kjendismiljøet i Norge nå i sjokk.

- Vi har mottatt meldingen om at hun kan være drept med vantro og sjokk. Ingen kan få det til å stemme. Meldingene vi får fra London tyder i retning av at kvinnen som er funnet drept, er vår savnede venninne, sier en kjent norsk kvinne, som kjente den savnede, til Nettavisen.

- Virket kjempeglad
Fredag ettermiddag ble Martine, som studerer ved Regent's College i London, meldt savnet av sine venner.

Romkameratene hadde reist hjem fra Maddox Club ved 02.30-tiden natt til fredag: Martine ble da igjen med noen andre venner. Senere på natten møtte hun kameraten Patrik på Maddox Club.

Les intervjuet med Patrik her: - Hun virket kjempeglad

Den døde personen britisk politi har funnet befant seg på adressen Great Portland Street (A på kartet).