Gå til sidens hovedinnhold

Mann (55) overlevde hele to haiangrep

Angrepet av hai først i 2004, og angrepet igjen denne uken.

En dykker ble angrepet av en hai på Australias vestkyst tirsdag. Dette er andre gangen på ni år at 55 år gamle Greg Pickering overlever et haiangrep, melder nyhetsbyrået AP.

Han ble angrepet tirsdag av det som antas å være en hvithai, utenfor den australske byen Esperance. Mannen ble innlagt på sykehus i Perth, hvor han gjennomgikk en operasjon. Onsdag karakteriseres mannens tilstand som stabil.

Pickering ble angrepet av hai første gang i 2004 da han fisket med spyd utenfor Cervantes i Vest-Australia. Da ble han bitt i leggen.

- Vil ikke skje igjen
Etter angrepet i 2004 var den erfarne dykkeren overbevist om at det aldri ville skje igjen. I et intervju med Ten News fortalte Pickering at hendelsen ikke ville hindre ham fra å hive seg uti vannet igjen.

- Én hendelse har skjedd i løpet av 34 år. Sannsynligheten er veldig liten, sa han.

55-åringen ble påført skader på hodet og i ansiktet under tirsdagens haiangrep. Noen dykkere i nærheten maktet å dra ham om bord i en båt etter angrepet, og fikk kjørt ham inn til land. Deretter ble han fløyet til sykehuset i Perth.

Jakter på rovfisken
Myndighetene forsøker nå å jakte ned og drepe rovfisken som sto bak angrepet.

- I øyeblikket så har vi kroker og liner i vannet, og om de fanger en hai, så vil vi vurdere muligheten til å drepe den, sier generaldirektøren i den australske fiskerietaten, Stuart Smith, til australske ABC News.

Smith mener det er forsvarlig å drepe haien fordi den utgjør en trussel for ferierende badegjester, og fordi det ikke er aktuelt å stenge strendene.

De siste 50 årene har det i gjennomsnitt vært ett dødelig haiangrep i australske farvann hvert år.

Reklame

Meningsmålinger: - I enkelte tilfeller er det ren manipulering

Kommentarer til denne saken