Gå til sidens hovedinnhold

Mannen med hardere innlegg enn skudd

Ørjan Hopen mener motgangen har gjort ham sterkere.

LA MANGA (Nettavisen): Nettavisen presenterer for tiden spillere vi tror kommer til å bli profiler i Tippeligaen denne sesongen.

Tidligere har vi skrevet om Molde-nykommer Martin Linnes, Aalesunds kantspiller Christian Myklebust, Odd Grenland-keeper André Hansen. og Lillestrøms nyervervelse Guy Roger Toindouba.

Femtemann i rekken er Sogndal-spiller Ørjan Hopen.

19-åringen spilte 20 kamper i Tippeligaen forrige sesong, og noterte seg for seks mål og én målgivende. Men sesongen huskes nok bedre for det som skjedde etter siste kamp var ferdigspilt.

Spilleavhengighet
Hopen hadde over lang tid viklet seg inn i store problemer med spillavhengighet. Han tok opp lån for å betale gammel gjeld, og etter nok en trussel om knuste kneskåler hvis han ikke gjorde opp for seg, bestemte han seg for å stå frem i VG og fortelle om situasjonen.

Han ville ta tak i problemene, og la seg inn på Sporting Chance Clinic i London. I 26 dager bodde han på klinikken og ble behandlet for spilleavhengigheten.

Nå er han tilbake på treningsfeltet til Sogndal, og føler seg ferdig med problemene.

- Jeg har egentlig lagt den ballen død. Etter et jeg kom hjem, gjorde jeg en del intervjuer om det, og nå jeg må komme meg videre, forteller Hopen til Nettavisen.

Skryter av Sogndal
Han møter oss etter at Sogndal har gjennomført sin første trening på La Manga, og er offensiv i holdningen. Motgangen har gjort ham sterkere, tror han.

- Ja, definitivt. Hvis jeg VIL komme styrket ut av det, så gjør jeg det, påpeker han.

Han skryter også av Sogndals håndtering av saken.

- De har vært der 100 prosent. Det er mye lettere å komme seg ut av problemene sine hvis man har støtte og er flere om det, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nå går han mot en ny sesong som en av de viktigste brikkene på et Sogndal-lag som på ny skal kjempe for tilværelsen i Tippeligaen. Det tror han også at de kommer til å gjøre.

- Jeg tror det kan bli bra, og vi satser på å få en bedre plassering i år enn i fjor, sier han. Det kan være verdt å merke seg at dette intervjuet ble gjort før Sogndal tapte 0-8 mot Sandnes Ulf på La Manga torsdasg ...

Gleder seg til ny sesong
I fjor kom Sogndal på en 14.plass, scoret minst og slapp inn minst. Hopen vil ikke kritisere det forrige regimet, men gleder seg til å spille en annerledes type fotball under Jonas Olsson, som har tatt over som Sogndal-trener.

- Han virker kjempebra. Han har en litt annen plan enn den vi hadde i fjor, og vi kommer til å være mer offensive. Det passer meg bra, sier Hopen.

For det er fremover på banen han er best. 19-åringen vurderer sine egne styrker og svakheter på denne måten:

- Det er definitivt venstrebeinet som er styrken min. Hvis jeg skal velge en svakhet, er jeg vel ikke direkte et hurtigtog, ler Hopen.

Hamrer inn dødballer
Og venstrebeinet er definitivt fryktet. Hopen er etter hvert blitt kjent for å hamre inn dødballer, i stedet for å velge den sikre løsningen og slå ballen litt løsere.

- Hvis jeg skal gjøre det som jeg vil, er jeg nødt til å slå såpass harde dødballer. Slår man løse dødballer, blir det ikke noe farlig. Da er det bedre å bomme på fire av ti enn å slå pølser inn i feltet. Man må gå for maks, ikke 50 prosent, sier han, og har selvsagt helt rett i det.

Hopen, som trives best i en sentral midtbanerolle, er ydmyk når vi spør han om ambisjonene som fotballspiller.

- Nå har jeg lyst til å fortsette utviklingen fra i fjor, og fortsette å spille regelmessig i Tippeligaen. Jeg vil også spille meg inn på et U21-landslag, sier han.

Om Nettavisen får rett i våre spådommer, skal det mye til for at U21-landslaget ikke blir et fantastisk venstrebein rikere i løpet av sesongen.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken