Gå til sidens hovedinnhold

Mannlig barneskolelærer blir kvinne

Når elevene kommer tilbake over jul, møter de læreren som kvinne. Han skal bli hun.

Dette skal være andre gangen en lærer ved en norsk skole står åpent frem med sitt kjønnsskifte og velger å forbli ved arbeidsplassen med nytt navn og identitet, skriver VG.

Denne uken fikk foreldre og foresatte ved en barneskole på Østlandet et åpenhjertig brev fra læreren, som er i begynnelsen av 30-årene.

- Frustrert og nedfor
«Til nå har jeg levd som en mann i jobbsammenheng, men som kvinne på fritiden (...) Det dobbeltlivet jeg nå fører er en stor påkjenning og man blir frustrert og nedfor (...) Jeg vil derfor gå inn i en kjønnsbekreftende behandling. Dette innebærer at jeg fra første skoledag etter juleferien vil komme som kvinne i jobbsammenheng.»

Mannen erkjenner at dette kan virke «provoserende og støtende på enkelte mennesker». Han avslutter det åpenhjertige brevet med et ønske om forståelse for at ikke alle mennesker er like.

Lære barn toleranse
I et følgeskriv til foreldrene gir rektor og tillitsvalgt ved skolen sin fulle støtte til læreren. Saken skal i lengre tid ha blitt drøftet med ansatte ved skolen, samt med rådmann og kommunaldirektører. Ifølge rektor ved skolen har ingen foreldre uttrykt misnøye.

- Skolens mandat er å trene barn til toleranse for alle typer mennesker. Denne situasjonen er ikke problematisk for lærerne. Jeg håper også andre viser toleranse, sier leder i Utdanningsforbundet i kommunen.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial