Gå til sidens hovedinnhold

Maoister stormet indisk fengsel

350 fanger ble befridd av tungt bevæpnede maoistiske geriljasoldater øst i India søndag.

Minst to mennesker ble drept i aksjonen. Mange av de frigjorte fangene var selv geriljasoldater, opplyser indisk politi til Reuters.

Opprørerne kom i små grupper inn i byen Jehanabad i den fattige delstaten Bihar søndag natt. De kuttet strømmen og aksjonerte mot fengselet i et av de største angrepene maoistgeriljaen noen gang har gjennomført i India, melder Reuters.

I en skuddveksling tok de omkring 700 geriljasoldatene livet av en fangevokter og et medlem av den private hæren til godseiere fra høyere kaster.

Privat hær
Geriljamedlemmene kidnappet minst to dusin medlemmer av Ranvir Sena, den private hæren til godseierne. Disse soldatene satt også fengslet.

Maoistene er aktive øst og sør i India, og sier de kjemper for rettighetene til fattige bønder og landarbeidere uten egen jord. I Bihar støter de ofte sammen med godseiernes private hærstyrker. Flere dusin mennesker har blitt drept i løpet av det siste tiåret.

Nepal
Maoistene har gjennomført flere angrep de siste månedene. I forrige uke stormet 300 maoister et treningssenter for reservepolitifolk i nabodelstaten Jharkhand. Fem aspiranter ble drept.

Det indiske innenriksdepartementet anslår at det er omtrent 9.300 væpnede maoistopprørere i landet, og mener de har forbindelse til maoistgeriljaen som kjemper for å styrte monarkiet i nabolandet Nepal.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken