PARAGUAY - ARGENTINA 1-0:

Akkurat det er imidlertid en høyst reell problemstilling for den argentinske legenden etter 0-1-tapet for Paraguay natt til torsdag. Nelson Haedo Valdez scoret kampens eneste mål etter 27 minutter – og sørget for at landets fotballfrelste allerede kan bestille flybilletter til Sør-Afrika neste sommer.

Argentinske fans bør på sin side la pengene rente i banken en stund til før sommerferien planlegges.

Fotballgiganten falt med torsdagens tap utenfor de fire plassene i den søramerikanske VM-kvalifiseringen som gir direktebillett til Afrika.

– Jeg hadde aldri innbilt meg at vi skulle havne i denne situasjonen, sa Maradona etter kampen ifølge goal.com.

Nyhet: Lever spillene på mobilen!

Under press
Den argentinske landslagssjefen har vært under hardt press etter 1-3-tapet i prestisjeduellen mot Brasil sist helg, og trykket blir neppe mindre nå. 48-åringen nekter imidlertid å gi opp.

– Jeg trodde vi skulle ligge mye høyere på tabellen, men dette er realitetene. Vi har fortsatt en sjanse, og er ikke ute av VM. Så lenge jeg har en dråpe blod igjen, vil jeg gjøre alt for at Argentina skal kvalifisere seg, sa han.

Argentina har ett poeng opp til Ecuador, som i øyeblikket innehar fjerdeplassen i kvalifiseringen. Chile på tredjeplass har fem poengs forsprang og holder sannsynligvis unna. Samtidig presses argentinerne av Uruguay, som bare er poenget bak.

– Vi må snakke sammen i gruppa foran kampene mot Peru og Uruguay. Vi må se på feilene som er gjort og se hva som skjedde i de to kampene som er tapt, sier Maradona om resepten videre.

Uutholdelig tanke
Den gamle kjempen finner videre trøst i historien. I 1994 måtte nemlig også Argentina gjennom playoff for å kvalifisere seg for mesterskapet i USA. Den oppgaven løste laget greit.

– Det er ikke noe dramatikk i dette. I ’94 måtte vi reise i 24 timer for å spille playoffkampen, og til slutt kom vi til VM. Vi er på ingen måte ute, sa Maradona.

Spørsmålet er om landslagssjefen ord er nok til å berolige befolkningen. Tanken på å gå glipp av et VM-sluttspill for første gang siden 1970, er uutholdelig.

Familiestøtte
Og hvor lenge man har tålmodighet med landslagssjefen, er uvisst. De kritiske røstene har vært der siden 48-åringen fikk jobben, og forstummer neppe nå. Argentinske medier blir stadig mer kritiske.

En liten trøst for legenden er det kanskje at hans egen sønn ikke er særlig bekymret for at pappa skal få sparken.

– Avisene må selge. Jeg tror det blir vanskelig å sparke ham. Alt kan selvfølgelig skje, men jeg tror Argentina kvalifiserer seg lett til VM, sa Diego Maradona Jr. til italienske journalister før møtet med Paraguay.

Kanskje endret han mening etterpå? (ANB)