RANGERS - CELTIC 1-1 (2-2 e.e.o) 7-6 etter straffer:

Ronny Deila trengte seier mot Rangers for å beholde jobben som Celtic-manager, mente den skotske pressen før søndagens Old Firm-oppgjør.

Slik så det ikke ut til å gå. Celtic lå under både 0-0 og 1-2. De grønne og hvite kom likevel tilbake begge ganger, og sikret straffesparkkonkurranse.

Dessverre for Deila, som så mange ganger tidligere i kampen, hadde Celtic marginene mot seg. Lagene fulgte hverandre tett i straffekonken, men på den syvende straffen ble det avgjort. Nicky Law scoret for Rangers, mens Tomas Rogic bommet for Celtic.

Dermed blir den neste uken særdeles spennende for Deila.

- Klarer ikke se at han overlever dette

Tom English i BBC Sport Scotland mener at alt håp nå er ute for nordmannens framtid i klubben.

«Selv om jeg skrur på alt jeg har av godvilje, klarer jeg ikke å se at Ronny Deila overlever dette», skriver han etter kampen.

Deila selv virker også som en slagen mann etter tapet.

- Spurte Ronny Deila om han er ferdig i Celtic. «Man vet aldri», svarte han. Hørtes ut som en mann som vet at alt er over, skriver hans kollega Chris McLaughlin.

Til et samlet pressekorps sier Deila at han er skuffet over kampen.

- Jeg er veldig skuffet, så klart. Vi var for passive i presset, men hevet oss i den andre omgangen. Det var likevel en hard kamp, og nå må vi bare kjempe på i ligaen. Vi får samles å se etter sesongslutt, man vet aldri hva som skjer ..., forteller nordmannen ifølge BBC.

Miller scoret mot gamleklubben

Celtic ledet an fra start i kampen. Allerede etter fem minutter forsøkte Stafan Johansen seg med et skudd fra 20 meter, men ballen gikk utenfor Rangers-buret.

Den samme skjebnen fikk både avslutningen til kaptein Scott Brown etter ni minutter, og skuddforsøket til toppscorer Leigh Griffiths fem minutter senere.

Med flere brente målsjanser, er det typisk at målet kommer andre veien. Og det skjedde også søndag. Et svakt frispark ble klarert ut av Celtic-boksen. Rangers snappet opp ballen, og la inn på nytt. Denne gangen fikk ikke kaptein Brown klarert, og kula havnet i beina på den tidligere Celtic-spilleren Kenny Miller (36). Fra kloss hold hadde Rangers-spissen ingen problemer med å sende blåtrøyene i ledelsen. 1-0 til Rangers.

Saken fortsetter under pollen.

Utrolig bom

Etter en halvtimes spill burde det stått 1-1 på Hampden Park. Griffiths fyrte av gårde et skudd, som gikk i stolpen og ut i føttene på unggutten Patrick Roberts. Celtic-vingen mottok ballen fem meter fra mål, på åpent mål, men bommet.

- Hvordan i all verden bommet han der?, utbrøt den britiske kommentatoren under TV 2s sending.

Det ble likevel ikke flere mål før pause, og lagene gikk i garderoben på stillingen 1-0 til Rangers.

De grønne og hvite måte tåle kritikk på Twitter etter en svak første omgang.

«Grusom førsteomgang av Celtic. Feil uttak bak, midtbanen uten tempo, ingen form eller tegn på taktikk. Ronny har 45 minutter på seg.» skrev blant annet Roddy Hunter.

«Vinn (på en eller annen måte) eller tap. Deila må gå.» ytret en Celtic-supporter tydelig frustrert.

Corner-scoring

Ut i den andre omgangen åpnet Celtic nok en gang best. Laget produserte flere sjanser, og fem minutter ut i omgangen satt utligningen for Deilas gutter.

Erik Sviatchenko, som kom inn for en skadet Dedryck Boyata i den første omgangen, raget høyest på en corner fra Roberts. Midtstopperen stanget inn utligningen til ellevil jubel blant Celtic-fansen.

Etter scoringen falt kampen noe i intensitet og tempo. Begge lag virket redde for å tape kampen.

Dermed ebbet den andre omgangen ut uten flere scoringer, og kampen gikk til ekstraomganger.

Drømmescoring

I den første ekstraomgangen var det duket for kampens store høydepunkt. Barrie McKay vendte bort nærmeste Celtic-spiller, og banket ballen opp i krysset fra drøyt 20 meter. 2-1 til Rangers.

Celtic presset på for å komme tilbake for annen gang, og i starten av den andre ekstraomgangen kom målet. Tomas Rogic var mannen i rampelyset. Unggutten, som kom inn for Stefan Johansen, satt ballen enkelt i mål, etter å ha blitt spilt opp av Kieran Tierney.

Samme Rogic holdt på å score like etter også, men avslutningen gikk utenfor mål. Det ble ikke flere scoringer, og dermed gikk kampen til straffesparkkonkurranse.

Målscoreren bommet

Både Andy Halliday og Charlie Mulgrew scoret på sine straffer. Deretter vanket det bomskudd på både James Tavernier og Callum McGregor. Barrie McKay, som scoret det fantastiske målet tidligere i kampen scoret også i straffekonken, via hånden på Craig Gordon. Nir Bitton var sikker på sin straffe, og dermed stod det 2-2 etter at begge lag hadde skutt tre straffer.

På lagenes fjerde straffer, bommet både Nicky Clark og Scott Brown. Lee Wallace scoret på Rangers femte straffe, og det gjorde også Leigh Griffiths for Celtic.

Også Gedion Zelalem fikk kula i mål for Rangers, men det hjalp ikke, ettersom svenske Mikael Lüstig fulgte opp.

Først på den syvende straffen ble det avgjort. Nicky Law scoret for blåtrøyene, mens Tomas Rogic skjøt langt over mål. Dermed er Rangers videre til cupfinalen, mens Celtic er ute.

Rangers møter Hibernian 21. mai til finale, mens Ronny Deila nå går en tøff uke i møte.