EVERTON - WIGAN 0-3

Wigan er klar for semifinale i FA-cupen etter en overraskende og ikke minst imponerende 3-0-seier borte mot Everton på Goodison Park.

I løpet av tre magiske minutter scoret gjestene tre mål og avgjorde dermed kvartfinalen allerede i førsteomgang.

Marouane Fellaini, som har vært så solid denne sesongen, var blant de som måtte tåle hjemmefansens vrede under lørdagens kamp.

- Jeg har ikke sett maken til forestilling av Fellaini. Han sviktet manageren og sviktet laget sitt i dag. En grusom forestilling, sier Morten Langli i TV 2.

Da belgieren stoppet opp i stedet for å jage en ball han mistet i andre omgang, kokte det fullstendig over for Everton-fansen, som senere pep Fellaini av banen etter 67 minutter.

Det gikk ikke mye bedre for Phil Neville, som ble tatt av banen ved pause, etter at han hadde notert seg for målgivende pasning på Wigans mål.

Hjemmefansen var selvsagt svært lite fornøyd med resultatet, og enkelte valgte å forlate stadion allerede før pause.

Det første målet kom etter at Maynor Figueroa hadde headet inn en corner fra Jordi Gomez etter en halv time.

Så fort ballen ble satt i spill igjen, bestemte Phil Neville seg for å ta på seg spanderbuksene. Everton-kapteinen serverte Callum McManaman som tok med seg ballen alene mot Ján Mucha og satte ballen sikkert i mål til 0-2.

Da Jordi Gomez lekkert plasserte inn 0-3 noen sekunder senere, var ydmykelsen komplett, og Everton kom seg aldri fra sjokket.

Wigan er dermed første lag som er klart for årets semifinaler i FA-cupen.