Gå til sidens hovedinnhold

Mareritt-reise med SAS

Hittil i år har det vært nesten 7000 kanselleringer ved landets største flyplasser. Møt popbandet som virkelig har fått oppleve SAS-rotet på kroppen.

Den norske popgruppen «3-11 Porter» med følge sto opp grytidlig en lørdag morgen i september for å dra på en en spillejobb i Warszawa i Polen. Det skulle bli en lang tur.

SAS kom ikke
- Vi hadde fått beskjed av SAS om å møte opp tidlig, helst to timer før avgang, derfor stilte vi opp klokken 04.20 på Gardermoen. Men da vi kom til skranken, oppdaget vi at det ikke var noen representanter fra SAS der, forteller bandmedlem Per Arne Bertheussen til TV 2 Nettavisen.

De stuptrøtte pop-kameratene satte seg derfor ned og ventet. Først etter en time dukket representantene fra SAS opp og innsjekkingen kunne starte.

Flyturen gikk til København, hvor bandet etter planen skulle ta et nytt SAS-fly videre til Warszawa. Slik gikk det ikke.

Innstilt
- Vi fikk beskjed om at flyet til Warszawa var innstilt, men det kom ingen informasjon om hvorfor, forteller Per Arne.

Bandmedlemmene ble svært nervøse siden de skulle ha konsert foran 1000 mennesker i den polske hovedstaden samme kveld.

- Etter en stund klarte vi heldigvis å komme oss med på et fly fra det polske selskapet LOT. Vi ankom Warszawa lørdag kveld, flere timer etter skjema, forteller han.

Søndag ettermiddag dro bandet tilbake til flyplassen i Warszawa for å ta fly til København. Da de ankom, så alt ut til å være i orden. Det var det ikke.

- Snart fikk vi beskjed om at det var en teknisk feil på flyet. Deretter kom beskjeden om at de hadde funnet en fugl i den ene motoren og at flyet dessverre var innstilt, sier Per Arne.

- Forferdelig kø
Etter kanselleringen fikk passasjerene beskjed om at de måtte hente all bagasjen igjen, for deretter å gå på nytt gjennom passkontrollen.

- Så bar det opp til en forferdelig kø utenfor SAS-informasjonen. Her var det kun én mann på jobb. Køen ble lengre og lengre og den lokale SAS-representanten ble mer og mer frustrert. I køen begynte folk å bli veldig høyrøstet og det var flere tilløp til regelrett håndgemeng i køen, forteller han.

Etter mye frem og tilbake ble bandet endelig booket inn på et fly som tok dem til København.

Men på flyplassen i København fikk de beskjed om at det var umulig å komme seg videre til Oslo.

- Vi hadde frem til da vært ganske sporty, men nå begynte vi å bli mildt sagt frustrerte. Vi hadde ikke spist siden frokost, og nå var det blitt søndag kveld, sier musikeren.

Fikk ikke mat
En representant fra SAS tilbød bandet å overnatte på hotell i København. Popgruppen satte seg derfor inn i en taxi, og ble kjørt til et industriområde utenfor den danske hovedstaden. Før de satte seg inn i taxien, ble de lovet av en SAS-ansatt at det ventet mat på hotellrommet.

- Det eneste som lå der var en toblerone og noen øl. Vi var skrubbsultne og blodsukkeret sank enda dypere i knærne. De ansatte på hotellet kunne ikke skaffe oss mat fordi alt var stengt, sier han.

Etter en lang natt uten mat bar det tilbake til flyplassen. Først i 12-tiden mandag landet bandet i Oslo.

De rasende musikerne sendte et klagebrev til SAS etter den mislykkede turen, og fikk svar etter kort tid.

- De beklaget det hele, og spanderte en helaften på et SAS-hotell. De lovet i tillegg å gi en reprimande til mannen som lovet oss mat i København, sier Per Arne.

Popgruppen skal snart til Polen igjen, men da blir det garantert ikke med SAS.

SAS beklager
Informasjonssjef Kenneth Bikse i SAS Braathens kjenner ikke til episoden.

- Dette høres jo utrolig merkelig ut. Jeg har faktisk aldri hørt maken, sier informasjonssjefen til TV 2 Nettavisen.

- Jeg beklager virkelig hvis de ikke har fått den behandlingen de har rett på i forbindelse med forsinkelser og kanselleringer. Det høres ut som om de har hatt et helt usedvanlig sammentreff av mange uheldige opplevelser, sier han.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken