Gå til sidens hovedinnhold

Mareritt-retur for Riise

Lillestrøm lekte seg med Aalesund.

LILLESTRØM - AALESUND 3-0:

Bjørn Helge Riise (32) var spent før Åråsen-comebacket, men kunne ikke hindre at Aalesunds elendige borteform fortsatte. Lillestrøm vartet opp med tidvis festfotball og 3-1-seier.

Riise dro hjem til Ålesund for to måneder siden. Totalt har den tidligere landslagsspilleren ni år bak seg i Lillestrøm-drakten. Selv om han løp og jobbet iherdig på midtbanen, hang ikke gjestene med i søndagens eliteseriekamp.

- Bortsett fra resultatet var det veldig kjekt å være tilbake. Jeg hadde sommerfugler da jeg gikk ut på matta, sa Riise til NTB.

- Katastrofal form
Det eneste den tidligere kanarifuglen fikk med hjemover til Sunnmøre var et gult kort etter at han felte LSKs gode midtbanespillere Malaury Martin.

- Den var unødvendig. Jeg prøvde å gå etter ball, men han satte fram foten og skulle skjerme ballen. Da jeg så det, prøvde jeg å trekke meg litt. Det er helt greit med gult kort. Jeg ba da også om unnskyldning, sa 32-åringen.

Aalesund, som reduserte på et sent straffespark fra Leke James, har tapt hele 9 av 12 bortekamper denne sesongen – hvorav seks strake.

- Borteformen er katastrofal og noe vi spillerne må snu. Vi slurvet i enkelte faser defensivt. Slipper du til Fred Friday for mye, blir det mål imot. Vi startet annenomgangen fryktelig med 0-3 imot med en gang, sa Riise.

Leken Friday
To cornere fra Martin var resepten da hjemmelaget tok ledelsen etter elleve minutter. AaFK slapp først unna med tverrligger og redning på strek, men kunne intet gjøre da Marius Lundemo banket til. Etter et flott angrep kunne Jørgen Kolstad øke ledelsen like før pause etter svak keeperspill av Sten Grytebust.

Bare et par minutter etter hvilen løp Fred Friday fra Mikael Bertil Dyrestam, rundet Grytebust og nærmest spaserte inn 3-0. Målet var Fridays sjuende i år. Han hadde også et ellevilt raid ti minutter slutt, men avsluttet i stolpen.

- Vi må helt klart bli mer effektive (om vi skal klatre oppover tabellen). Vi må være mer nøyaktig i avslutningene. Du får ikke alltid så mange sjanser som i dag. Vi kunne scoret seks, sju eller kanskje åtte mål i dag. Men de kunne også scoret tre, sa LSK-trener Runar Kristinsson til NTB.

- Som i hele år
For Aalesund var det lite å glede seg over. Innbytter Aron Thrandarson hadde en avslutning i tverrliggeren, og James reduserte på et sent straffespark han selv ordnet, men det sjette strake bortetapet var ikke til å unngå. Forrige borteseier i serien kom mot Sandefjord 10. mai.

- Det er sånn som vi har vært i hele år. Vi varierer fra det geniale på hjemmebane til det begredelige på bortebane. I dag presterte vi hakket bedre på bortebane enn vi har gjort på en stund. Det er ekstremt vanskelig å snu 0-2 borte mot Lillestrøm, sa AaFK-trener Trond Fredriksen.

– Vi skulle stoppet rekken i dag. Når du får 0-1 etter elleve minutter, gjør det noe med deg, spesielt etter den perioden vi har vært gjennom på bortebane. Det er helt sikkert tøft for spillerne også, fortsatte Fredriksen. (©NTB)

Se Tippemagasinet her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=qhmjEFsGvNkIFeKr0HeG4UYa7jiEcZ5z5sgKDTOEONDWAVeNI_GNrdJhXJo6g9IwSfg_bjVb01SYaJBsRpkttnYPrRQy88to&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken