MAN CITY - MAN UNITED 1-0:

Manchester United har i en årrekke vært storebror i industribyen, men de siste årene har nyrike Manchester City utfordret om tronen.

Før lagenes møttes søndag hadde de lyseblå vunnet ligaen to av de tre siste sesongene, mens United sist sesong fikk en enorm nedtur i ligaen.

De røde har før denne sesongen hentet inn en rekke stjerner og klubben har nytt håp under manager Louis van Gaal, men det er fortsatt et stykke fram til storklubben kan levere varer av godt, gammelt merke. Søndag gikk nesten alt som kunne gå galt, galt, for van Gaal og hans menn på Etihad.

I første omgang ble Chris Smalling utvist, da han fikk sitt andre gule kort etter en takling på James Milner. Det første kortet kom etter at stopperen på svært klønete vis hadde stått i veien for Citys keeper, Joe Hart.

- Ikke smart
Senere ble også nykommer Marcos Rojo fraktet ut på båre, før Sergio Agüero sendte hjemmelaget i føringen, etter et vakkert angrep fra vertene.

På toppen av dette hadde van Gaals menn flere gode sjanser til å utligne på tampen av oppgjøret, men det ville seg rett og slett ikke for de røde.

Til tross for at det ble tap og United nå er 13 poeng bak Chelsea som topper ligaen, leverte klubben en god forestilling mot erkerivalen søndag.

- Guttene viser viljestyrke og hardt arbeid. Når du gir så mye, kan du være stolt. Men vi ender med null poeng og poengene teller. Vi var nære, til tross for at vi hadde ti menn på banen. Vi skapte mer sjanser i andre omgang. Vi er nære, men ikke nær nok, sier Louis van Gaal i et TV 2-sendt intervju.

Om Smallings røde kort sa han følgende:

- Det første kortet så jeg ikke, men som spiller så vet du at du har fått gult kort. Da kan han ikke gjøre det han gjør. Det var ikke smart.

- Skulder ut av ledd
Van Gaal hadde ikke så mye ny informasjon om skaden på Rojo.

- Skulderen er ute av ledd. Vi vet ikke hvor lenge han blir ute, vi får kanskje svar i morgen? Han spiller nok ikke mot Crystal Palace, sier manageren.

I City-leieren var man selvdagt storfornøyd etter kampen.

- Vi beviser at vi er et godt lag. Vi ønsket å slå tilbake etter de siste tapene og gjorde det bra. Jeg vet ikke helt hvorfor vi slipper United inn i kampen, jeg har ingen forklaring, men vi hadde flest sjanser og når vi ikke satte de, så mister vi litt kontroll. Men vi holder nullen, sier Citys Vincent Kompany etter kampen.

I løpet av kampen var det en rekke straffesituasjoner og City følte seg snytt.

- Jeg ble tatt og det var straffe. Men det var vanskelig for dommeren å se hva som skjedde i situasjonen og ta en avgjørelse, sier Yaya Toure.

God De Gea
Det åpnet i litt bedagelig tempo på Etihad, men etter hvert skulle det ikke mangle på dramatikk i storoppgjøret. Det var City som hadde et initiativ.

Gjestene kunne takke en strålende opplag David De Gea for at det ikke ble nettsus imot i løpet av de første 45 minuttene. Spanjolen var god.

Burvokteren fikk spesielt vist seg fram da vertene fikk to store sjanser i løpet av kort tid etter 20 minutter. Først spilte City seg gjennom United-forsvaret på vakkert vis. Stevan Jovetic spilte fram til Jesus Navas, som sto ganske alene foran mål, men De Gea vartet opp med en gigaredning på skuddet.

Rett etterpå slo Fernando et godt innlegg mot Sergio Agüero inne i feltet. Spissen kom på ballen, men igjen var De Gea i det umulige hjørnet.

Fram til denne dobbeltkanonaden hadde United hengt brukbart med og skapt noen farligheter foran City-buret, men ikke skapt de helt store problemene.

Mot slutten av omgangen skulle enda mer handle om vertene.

(artikkelen fortsetter under bildet)


Smalling utvist
I det 38. minutt fikk altså Chris Smalling sitt andre gule kort. Det første kom noen minutter tidligere da han på unødvendig vis hindret keeper Joe Hart i å sette i gang en kontring. Det andre kom etter en sen takling på James Milner og dermed måtte dommer Michael Oliver dra opp det røde kortet.

I innspurten av første omgang ropte Manuel Pellegrinis menn på straffe to ganger. Først da Agüero gikk i bakken etter en duell med Marouane Fellaini.

Fellaini virket oppgitt over Agüeros trang til å legge seg ned, men reprisen viste at Fellaini kun tok spissen og at det fort kunne blitt dømt straffe.

På overtid var det Yaya Toure som følte seg hardt behandlet i feltet. Jovetic spilte fram til den store midtbanemannen og Toure kom seg foran Marcos Rojo. Argentineren kastet seg inn, men tok mann og ikke ball.

Dommer Oliver blåste, men kun for å markere at det var pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Agüero-mål
Med kun ti mann på banen ble det en tøff andre omgang for United. Vondt ble verre da stopper Marcos Rojo ble skadet og måtte av banen på båre.

Hjemmelaget presset på og på topp var Sergio Agüero farlig, som alltid. Spissen skapte mye hodebry for City-forsvaret og var nær ved å skaffe de lyseblå et straffespark midtveis i andre omgang, men igjen sa Oliver nei.

Like etter skulle det imidlertid lykkes. Yaya Toure slo nydelig ut til Gaël Clichy, som slo inn foran mål. Der var Agüero på plass og fikset City-ledelse.

Dermed måtte gjestene fram på banen.

Både Robin van Persie, Angel Di Maria og Marouane Fellaini fikk store sjanser til å utligne på Etihad, men Joe Hart viste sine kvaliteter bakerst.

I mellomtiden satte også Jesus Navas ballen i stolpen for City.

Sluttminuttene ble heseblesende og City var helt klart ukomfortable med det presset United nå hadde satt inn, men de lyseblå holdt hodet kaldt.

Flere mål ble det aldri, noe som betyr at City står med 18 poeng etter ti kamper, mens United fortsatt har 13 poeng. For United har det allerede blitt 13 poeng opp til Chelsea, som topper tabellen på suverent vis.