Gå til sidens hovedinnhold

Marerittstart for Bjørnstad

To hull ødela hele turneringen for Henrik Bjørnstad.

Norges beste mannlige golfspiller spiller mot verdenseliten i Zurich Classic i New Orleans i USA denne uka, og i 16 av de 18 første hullene klarte han seg svært bra.

Fire birdies og tre bogeys, én under par, ville satt drøbakgutten i god posisjon til å kunne utfordre sesongens beste sluttplassering (to 17.-plasser) på PGA-touren.

Men så var det disse to hullene, da.

Havnet i vannet
Allerede på det andre hullet gikk det galt, da han etter et flott fairwayslag sendte ballen i bunkeren med det andre slaget før han misset fullstendig på det tredje slaget, som gikk 30 meter over greenen og havnet i noen sivbusker. Dermed måtte Bjørnstad prøve på nytt fra bunkeren, og denne gang endte det med en toputt og trippel bogey.

På det 16. hullet, mens Bjørnstad kjempet for å komme seg ned mot par før den første dagen var omme, gikk det bokstavelig talt rett vest.

- Hull 16 har cirka 110 meter over vann inn mot flagget, som står på venstre side av greenen, med vannet langs den siden. Henrik slo litt skjevt og havnet i vannet, og måtte droppe, forteller sportssjef Frode Scheie, som er til stede i New Orleans.

- Tidvis fantastisk
Scheie føler med Bjørnstad, som virkelig kjempet, men ble straffet hardt for noen få feil.

- Henrik spilte tidvis fantastisk golf, men det er en brutal idrett, dette. Det var to feil som fikk store konsekvenser, fastslår Scheie overfor Nettavisen.

Henrik Bjørnstad endte fem slag over par og trenger langt bedre flyt på fredagens runde dersom han skal ha en mulighet til å klare cuten.

Dette er allerede den tiende turneringen hans denne sesongen, og så langt har 30-åringen kun klart cuten fire ganger.

Klokken 23 torsdag kveld, ligger Bjørnstad på 144.-plass i turneringen. Han har bare fem spillere bak seg.

Jason Bohn leder turneringen. Han brukte 12 færre slag enn Bjørnstad på sine 18 første hull.

Du kan følge turneringen her (ekstern lenke)
Her er Bjørnstads scorekort (ekstern lenke)

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken