BERGEN (ba.no): Maria Molina (37) startet arrangement for å samle inn gaver til fattige barn. Responsen var overveldende.

Det startet med at barnehageassisten Maria Isabel Molina (37) satt og så på «God morgen Norge» på TV2. Der hadde de er reportasje om prosjektet «God jul, lille venn» som arrangeres flere steder i landet.

GAVER TIL BARN

Her samles det inn gaver til barn i familier som er dårlig stilt, og som ikke forventer å få så mange julegaver.

– Jeg bestemte meg for å starte opp med dette i Bergen, og opprettet en gruppe på Facebook, forteller Molina til Bergensavisen.

Hun fikk en liste på 200 barn i alderen 0–18 år fra Frelsesarmeen. Etter hvert som folk melde seg på, sto det over 1.900 personer på listen.

Søndag ettermiddag sto hun i et lokale i Fabrikkgaten på Kronstad og tok imot gaver. Bilene sto i kø, og rekken av folk som ville levere gaver sto langt ut i gaten.

GLAD FOR Å BIDRA

– Et fantastisk arrangement. Mange her har nok bare ventet på et slikt tiltak i Bergen, sier Kristin Kongsbakk. Hun har med seg sønnen Markus (4).

De har med seg en pakke merket gutt, elleve år.

– Vi har kjøpt en gave med en skjorte og to kinobilletter, sier Kongsbakk.

Gavene skal helst være nye, og ikke koste over 200 kroner.

– VIKTIG Å VÆRE RAUS

– Vi har det så godt her, at vi kan godt dele litt med hverandre. Det er viktig å være raus, sier Kongsbakk.

Karoline Oppedal kom løpende i regnet med en julepakke med rød sløyfe. Pakken var merket jente, ni år.

– Jeg har kjøpt mye forskjellig, masse glitterting, sier hun.

Hun har selv en gutt på ett år, og forteller at hun kanskje derfor er blitt mer oppmerksom på at ikke alle barn har det like godt.

– Når jeg går rundt og handler julegaver, tenker jeg at det kan bli litt voldsomt. Derfor er det fint å gjøre noe for å glede andre, sier Oppedal.

RØRT TIL TÅRER

Molina skal selv overlevere alle gavene til Frelsesarmeen mandag. Siden pågang var så stor, skal også en del av gavene overleveres til sykehusbarna.

– De vil sørge for at gavene havner i riktige hender, sier hun.

Hun sier hun både er rørt, og overveldet over responsen.

– Dette viser at folk virkelig bryr seg, sier hun med tårer i øynene.