Gå til sidens hovedinnhold

Marius er 7 år i dag

Kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius fyller sju år i dag, bare få dager før han blir storebror til landets fremtidige tronarving.

Marius Borg Høiby er født 13. januar 1997, og er blitt allment kjent etter at hans mor, Mette-Marit (30) ble sammen med kronprins Haakon (30) for fire år siden.

Skøyeraktig
Den unge sjarmøren som i dag fyller sju år, ble fra første stund tatt godt imot av kongefamilien. Selv om han aldri vil få noen kongelig tittel, har han ved flere anledninger «blitt vist fram» for offentligheten.

Under det kongelige bryllupet var han brudesvenn, og gutten med det skøyeraktige smilet gikk verden over. Marius var også med på Slottsbalkongen og vinket til de tusener som møtte fram for å hylle det nygifte kronprinsparet.

Aktiv gutt
Marius ble skolegutt i fjor høst, og går nå i 1. klasse på Jansløkka skole i Asker. Skolen ligger like ved Skaugum, der kronprinsparet flyttet inn sammen med Marius like før jul.

På sin første skoledag var både hans far, Morten Borg, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon til stede. De fleste husker vel bildene av en akrobatisk Marius klatrende på reservepappa Haakon.

Marius er nemlig en aktiv gutt, og er titt og ofte observert på ski og surfebrett.

Bursdagsfeiring
I dag blir det trolig barnebursdag med klassekamerater hjemme hos kronprinsparet på Skaugum. Kanskje er også faren invitert.

- Hvordan vil bursdagen bli feiret?

- Det vil vi ikke kommentere, fordi vi anser det som privat, sier Slottets informasjonssjef Wenche Rasch til TV 2 Nettavisen.

Men lille Marius blir nok feiret som seg hør og bør. Og det bare få dager før han blir storebror. Terminen for kronprinsessens fødsel er 22. januar.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping