Gå til sidens hovedinnhold

Marokkaner knyttes til 11. september

En spansk dommer siktet onsdag en ettersøkt marokkaner for medvirkning til terrorangrepene mot USA 11. september 2001.

Amer Azizi, som er ettersøkt i forbindelse med terrorbombene i Madrid, ble onsdag siktet for å ha bidratt i planleggingen av angrepene mot USA 11. september 2001, melder AP.

Forhørsdommer Baltasar Garzon sier at Azizi hjalp til med å organisere et møte i Spania i juli 2001 der nøkkelpersoner bak USA-terroren, blant dem selvmordspiloten Mohamed Atta, planla detaljene i angrepene.

Knyttes til al-Qaida

Azizi er ett av navnene som er tatt med i en siktelse som Garzon overleverte i september i fjor mot Osama bin Laden og 34 andre terrormistenkte. Azizi ble den gang anklaget for å tilhøre terrorornettverket al-Qaida. I en ny siktelse går han enda lenger og peker ham ut som en som faktisk hjalp til med planleggingen av 11. september-angrepet. Ifølge siktelsen skal Azizi også ha rekruttert "hellige krigere" som ble sendt tl al-Qaidas treningsleire i Afghanistan før USA invaderte landet, skriver NTB.

Den amerikanske avisen Wall Street Journal siterte for tre uker siden en spansk sikkerhetskilde som pekte ut Aziz som "hjernen bak angrepet" i Madrid 11. mars.

Innenriksdepartementet og påtalemyndigheten avviser imidlertid at han kan knyttes til togbombene som tok livet av 191 mennesker, melder NTB.

Etterlyst

Et bilde av Azizi ble offentliggjort 4. april samtidig som politiet ga beskjed om at han var mistenkt for "islamsk terrorisme". Dagen før hadde sju mistenkte terrorister sprengt seg selv i luften i en leilighet i Madrid.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen