Everton-manager Roberto Martinez var på Old Trafford på tirsdag, for å bivåne Manchester Uniteds Champions League-oppgjør mot Bayern München.

Da fikk han en idé.

Pep Guardiola har begynt å bruke høyreback Philipp Lahm som defensiv midtanespiller, en oppgave den tyske landslagsbacken har løst med bravur.

Nå tror Roberto Martinez at han kan gjøre det samme med Evertons eminente venstreback Leighton Baines.

- Kan bli like god
Baines var også selv til stedet på Old Trafford tirsdag.

- Når du er en spiller selv, observerer du spillerne på en litt annen måte. Det er en fordel for Baines å kunne studere en spiller han kan bli like god som, eller til og med bedre enn, sier Martinez ifølge Daily Mail.

Martinez er ikke i tvil om at Baines besitter de rette kvalitetene til å kunne omskoleres til midtbanemann.

- Leighton gir sjelden fra seg ballen. Han har lavt tyngdepunkt, og teknisk sett er han fantastisk. Det er en rolle jeg vet han kan mestre.

- Må ha det i bakhodet
Jeg sier ikke at han er klar for det nå, jeg vil at han skal konsentrere seg om å være en god venstreback. Men det er viktig at han har i bakhodet at han kan spille også i den rollen i fremtiden, sier Martinez.

Martinez påpeker også at Baines har vist at han takler de fleste oppgaver han får utdelt som fotballspiller.

- Han har mestret så utrolig mange utfordringer. Han spiller for det engelske landslaget, og presterer ekspesjonelt bra. Jeg er overbevist om at han også vil takle denne utfordringen.

- Han kan være mer offensiv sentralt på midten, enn på backen. Derfor ville jeg at han skulle studere Lahm på Old Trafford.

Jager bak Arsenal
Everton spiller søndag mot Arsenal. Seier der vil bety at de blå fra Beatles-byen har initiativet i kampen om den viktige fjerdeplassen.

For øyeblikket ligger de på femteplass, fire poeng bak Arsenal. Men Everton har en kamp mindre spilt.