Gå til sidens hovedinnhold

Martino sistemann ut i trenerkabalen

Gerardo «Tata» Martino er klar som Barcelona-trener.

Hele sju europeiske toppklubber har fått ny sjef i sommer.

Argentineren får en kontrakt på to år med opsjon på en tredje sesong. Barcelona-toppene velsignet avtalen på et møte tirsdag, melder mundodeportivo.com. Nå er dette også bekreftet av Barcelona.

Martino skal presenteres i Barcelona onsdag kveld. Hans første kamp på benken kan dermed bli den mot Vålerenga lørdag.

Trenerbytter skjer stadig vekk, men det vekker oppsikt når nesten samtlige av verdens største og rikeste fotballklubber gjør det på en gang.

Listen har i sommer rukket å bli lang (ny trener i parentes):

* Manchester United (David Moyes)
* Manchester City (Manuel Pellegrini)
* Chelsea (José Mourinho)
* Real Madrid (Carlo Ancelotti)
* Barcelona (Martino)
* Bayern München (Pep Guardiola)
* Paris Saint-Germain (Laurent Blanc)

Barcelona ble den sjuende storklubben med ny trener til sesongstart da Tito Vilanova fredag trakk seg på grunn av tilbakevendende kreftsykdom.

Tar tid?
Dermed må spillerne i Spanias to suverent beste lag bruke sesongoppkjøringen til å bli kjent med hver sin nye sjef. Ancelotti har allerede gjort unna to uker på treningsfeltet med Real Madrid.

I England er treneromveltningene enda større. De tre beste lagene i Premier League fra sist sesong har alle fått nye managere på plass.

Mest uvant har nok de siste ukene vært for Manchester United. For første gang på 27 år har hele klubben måtte forholde seg til en annen manager enn Alex Ferguson.

Drøyer overganger
Moyes har snart vært tre uker i United-jobben. Skotten har hatt mange overgangsspørsmål å forholde seg. Han forstår at fansen er utålmodig når det kommer til spillerkjøp, men peker på at alle trenerbyttene i Fotball-Europa har gjort jobben tøffere.

- Jeg forstår følelsen, men det har vært ganske mange endringer rundt omkring. Andre managere har også byttet klubber, så dette er nok et overgangsvindu der mange gjør kjøpene litt senere enn vanlig, sa Moyes under en pressekonferanse i Japan mandag.

I Chelsea har Mourinho kommet «hjem» etter en turbulent siste sesong i Real Madrid. Portugiseren ledet Chelsea til to seriegull på rad i 2005 og 2006. Spørsmålet er om han bergtar Premier League like rått denne gangen.

Manchester City kvittet seg med Roberto Mancini etter at klubben endte langt unna å forsvare seriegullet sitt. Inn dørene har Pellegrini kommet. Chileneren skal prøve å ta City til nye høyder, spesielt i mesterligaen. Han har allerede fått flere spillere på plass med Fernandinho, Jesús Navas, Álvaro Negredo og Stevan Stevan Jovetíc.

Press
Guardiola har også kommet godt i gang i Bayern München. Den tidligere Barcelona-treneren har eksperimentert en del med laget, og har hittil vunnet samtlige treningskamper.

Presset på Guardiola vil være enormt. Han må takle både sin egen suksess fra tiden i Barcelona, men ikke minst leve med at Bayern kjørte over alle og vant trippel sist sesong.

I Paris Saint-Germain har Blanc allerede fått en «juvel» i hendene med storkjøpet Edinson Cavani fra Napoli. Ancelotti ledet PSG til klubbens første seriegull på 19 år, og det forventes minst det samme fra Blanc det kommende året. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken