VÅLERENGA - MOLDE 2-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen):

Skuldrene var lavere, holdningen bedre og smilet mindre anstrengt enn i de siste ukene. Det var en ny Martin Andresen (32) som sto fram etter at Vålerenga vant sin første seriekamp på over to måneder. En Andresen som var fornøyd med sine egne taktiske vurderinger da VIF snudde 0-1 til 2-1 over serietoer Molde.

- Vi måtte sette inn Harmeet (Singh) for Bojan (Zajic) for å demme opp for Moldes overganger. Vi måtte få orden på midtbaneleddet, sier Andresen til Nettavisen.

En slukøret Zajic tuslet av banen etter bare 25 minutter, bare minutter etter at Molde hadde tatt ledelsen. VIF var på vei mot et nytt tap – og Martin gjorde et defensivt bytte. Det så rart ut.

- Det byttet var en nøkkelbeslutning sånn som kampen hadde startet, sier han.

Det skulle vise seg å være et klokt valg. Molde skapte færre overganger gjennom midtbanen, og løpsmaskinen Singh var i tillegg nest sist på vinnermålet 20 minutter før slutt da han sentret til Jarl André Storbæk på blank goal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vært sliten
Etter en uke der Tor Ole Skullerud gikk av som trener og Raymond Johansen trakk seg som leder for klubbens sportslige utvalg, har Martin Andresen sett ensom ut på toppen i Vålerenga. Og han innrømmer at han merker kjøret.

- Jeg har vært sliten av alt styret, men sånn er det i denne jobben. Jeg synes likevel at jeg og spillerne har vært flinke til å stenge ute negativ energi. Vi har hatt en svært god treningsuke, sier han.

Han ville også hylle flere av unggutta som har fått sjansen de siste ukene som følge av alle skadene: – Både Harmeet, Amin (Nouri) og Fellah har prestert bra. Ok, de har vært opp og ned, men når de får sjansen igjen og igjen viser de framgang. Det lover godt.

Og hva sto det på lappen han ga midtstopper Andreas Nordvik på slutten av kampen?

- Det handlet om markering på corner. «Doffen» markerte Berg Hestad, mens Nordvik tok Mota. Selv om begge de to er god ei lufta, ville jeg de skulle bytte, sier Andresen.

Som nå gleder seg til semifinalekampen mot Molde om fire uker:

- Kan vi møte Molde hver uke, hadde jeg vært fornøyd, sier han og gliser. (VIF vant 3-0 borte mot Molde i mai.)

Les også: Endelig for Vålerenga

VIFs Usain Bolt
En annen av Martin Andresens trenergjerninger den siste tiden, har vært å få i gang Luton Shelton. Spissen som var en skuffelse i VIF i fjor, som ikke scoret ett eneste seriemål på utleie i Aalborg, var plutselig mer målfarlig enn Moldes Mame og Pape Diouf. Utligningsmålet til 1-1 var en perle som VIF-fansen neppe glemmer med det første.

- Luton er endelig i gang. Han var god mot Stabæk sist, og enda bedre i dag. Han er rask, har gode ferdigheter og begynner å finne tilbake scoringsformen, sier Andresen.

Jamaica-fødte Shelton så ut som landsmannen Usain Bolt da han gang på gang løp fra Molde-forsvaret. Først på 1-1-scoringen, deretter i andre omgang, på lignende vis, men da gikk skuddet utenfor.

- Det er kun én mann som har løpt raskere enn ham på Idrettshøgskolen, og det er Frankie Fredericks (namibisk sprinter). I litt for store joggesko løp han 40 meteren på 4,64, sier Andresen, og fortsetter:

- Han vil helst spille spiss, men jeg har fortalt ham at han kan bli en enda bedre bakromsspiller fra kanten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vil spille mer
Shelton selv sier det har tatt tid å bli varm i VIF-trøya.

- Jeg er veldig ivrig på å vise hva jeg er god for. Jeg har 2,5 år igjen av kontrakten i Vålerenga, og jeg ønsker å score flere mål for laget, sier han til Nettavisen.

Når vi spør hva han løper 100 meter på, sier han at han aldri har tatt tiden. Ei heller på 60 meter. 40 meteren ville han ikke fortelle om, og sammenligningen med Bolt ville han ikke høre om. Han var kanskje en leopard på Ullevaal, men en lavmælt kattepus overfor pressen etterpå.

- Jeg er fotballspiller, ikke friidrettsløper. Jeg har alltid vært rask, men nå handler det om å finne rytmen som fotballspiller, sier han.

Han føler han har mye å revansjere i VIF-trøya.

- Det var fint å spille i Aalborg, men det har gjort det vanskeligere å etablere meg her. Nå begynner jeg å komme i gang, sier han.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!