Gå til sidens hovedinnhold

Martinsen kalt opp til NHL

Guttedrømmen går i oppfyllelse for Andreas Martinsen.

- Det er litt surrealistisk, sier Andreas Martinsen til Nettavisen, mens han venter på skyss til flyplassen.

Den norske landslagsspilleren ble sendt ned til San Antonio Rampage, etter å ha imponert under sesongoppkjøringen for Colorado Avalanche.

Lagets manager Patrick Roy likte det han hadde sett, men ønsket at Andreas Martinsen skulle venne seg til Nord-Amerikansk hockey ved spill for farmerlaget, før han var klar for NHL-spill.

- Overrasket og glad
Nå går den drømmen i oppfyllelse.

Sent søndag kveld, norsk tid, fikk Martinsen beskjed om å pakke sakene sine og komme seg på det første flyet tilbake til Denver.

En av lagets store stjerner, Alex Tanguay, har pådratt seg en kneskade, noe som åpnet en plass for nordmannen.

- Nå er jeg veldig fornøyd. Først så ble jeg veldig overrasket og glad. Den største beskjeden jeg har fått på lenge, sier Martinsen til Nettavisen.

Etter en tung start på sesongen for Rampage, har det løsnet for Martinsen den siste tiden. Nå føler han også selv at han har funnet seg godt til rette og blitt vant til den fysiske delen av spillet i Nord-Amerika.

- Jeg føler jeg har gått gradene og funnet mitt spill nå, og fått selvtillit og sånne ting. Jeg føler at jeg er veldig klar til å komme opp der og spille. Og at jeg er mye mer klar enn hvis jeg hadde gått rett inn på laget fra «training campen».

- Du føler du har hatt godt av å spille litt i AHL?

- Ja, det føler jeg. Det var bra at jeg fikk vært her noen uker og kommet inn i det, i stedet for å starte der uten å være helt klar og ha en dårlig start, og da kunne jeg blitt sendt ned og kunne ha måtte vente en stund på neste sjanse. Jeg føler jeg er ordentlig klar nå og at jeg kan bite fra meg, og forhåpentligvis få en del kamper.

- Surrealistisk
Når Nettavisen prater med Martinsen venter han på en drosje som skal frakte ham til flyplassen, før kursen settes mot Denver.

Der blir det kun et kort opphold for nordmannen. Formiddagstrening og lunsj står på planen i Denver, før kursen settes mot Philadelphia og kamp mot Flyers natt til onsdag norsk tid.

- Har du hatt en bedre følelse noen gang?

- Nei, jeg tror faktisk ikke det. Ikke som jeg kan huske, i alle fall. He he. Det må være lenge siden. Det er en annen følelse. Jeg har vært glad før, men nå er det litt at det ikke har gått opp for meg. Det er litt surrealistisk. Jeg må bare komme meg på flyet og komme i gang, sier han.

- Om to dager oppfylles guttedrømmen?

- Ja, når jeg tenker på det så begynner jeg bare å smile. Folkene rundt meg tenker sikkert «hva er det som skjer med han som sitter der, a?». Det er litt sånn. Det blir sykt moro, i alle fall.

Og det kan fort bli en del sjanser for Martinsen i Avalanche, dersom han viser godt spill fra start av.

Ifølge rapportene skal Tanguay, mannen Martinsen erstatter, ha pådratt seg en kneskade og må belage seg på en god stund på sidelinjen.

Kommentarer til denne saken