Gå til sidens hovedinnhold

Martinsen vraket fra laget til Zuccarello-kampen

Både dårlige og gode nyheter for Andreas Martinsen.

NEW YORK (Nettavisen): Bare fire ganger tidligere har to nordmenn spilt mot hverandre i verdens beste hockeyliga, NHL. Alle fire gangene er det Patrick Thoresen og Ole-Kristian Tollefsen som har spilt mot hverandre.

Natt til fredag møtes lagene til Andreas Martinsen og Mats Zuccarello - men det blir ikke en femte norgesduell ennå.

Colorado Avalanche-trener Patrick Roy setter Andreas Martinsen ut av laget for å gjøre plass til veteranen Alex Tanguay, som er tilbake fra skade.

- Jeg må se på i dag, bekrefter Martinsen overfor Nettavisen etter at Colorado har unnagjort sin treningsøkt i Madison Square Garden.

- Nummer 40 (Alex Tanguay, red. anm.) er tilbake og da må én på vingen ut og det ble meg. Jeg føler ikke at jeg har spilt dårlig. Da hadde jeg fått beskjed om det., fortsetter han.

At norgesduellen er avlyst, tar han ikke så tungt.

- Det er litt synd, men sånn er det. Nå har vi fullt lag igjen og det er ganske tøff kamp om plassene. Jeg holder meg klar. Det er ny kamp på lørdag, sier Martinsen til Nettavisen.

Han hadde en anelse om at dette kunne skje.

- Jeg gruet meg litt til å våkne i dag. Jeg visste at nummer 40 er tilbake fra skade og var spent da jeg sjekket lagoppstillingen. Da så jeg at jeg sto som vraket. Det er selvfølgelig synd at det skjer når vi skal spille mot Rangers og Zuccarello.

Det positive er at Colorado Avalanche nå her et skadefritt mannskap og at Andreas Martinsen fremdeles er i 23-mannsstallen.

Trener Patrick Roy, som for øvrig er en av tidenes beste keepere i NHL, er faktisk imponert over Martinsen.

- Vi er veldig fornøyde med ham. Han er vraket til denne kampen, men han har spilt bra for oss. Han er fysisk og god til å beskytte pucken, sier Patrick Roy til Nettavisen.

- Han blir ikke sendt ned til farmerlaget nå?

- Nei, det er ikke i planene våre.

25-åringen startet sesongen i farmerligaen AHL, men ble kalt opp i november og har nå spilt elleve kamper for Colorado. Han har gjort ett mål og to assists.

Se Andreas Martinsens NHL-scoring her:


Se Martinsens første målpoeng i NHL her:

Kommentarer til denne saken