Gå til sidens hovedinnhold

Massakrerte tenåringer

Væpnede menn dro 25 mennesker ut av tre minibusser og skjøt 21 av dem, deriblant tolv skoleelever. Sunniaraberne ble spart.

Tre minibusser med 26 personer på vei fra Qara Tappah til Baqouba nordøst for Bagdad ble stanset på veien av væpnede menn.

Mennene skilte de fire sunniaraberne fra resten av gruppen. 21 ble skutt og én såret. Tolv av de drepte var elever i videregående skole som var på vei for å ta eksamen. Alle de drepte var enten kurdere eller shiaer.

Skyting i Basra
Samtidig har skyting brutt ut i Iraks nest største by, Basra, etter at politiet omringet en sunnimuslimsk moské.

Noen timer tidligere stormet politiet fire sunniske moskeer i byen, og sunnilærde oppfordret folk til å samle seg i en av helligdommene for å beskytte den.

Lette etter militante
Politiet sier de avr på jakt etter mistenkte militante som skjuler seg i al-Arab-moskeen. Væpnede menn inne i helligdommen skal så skal så ha åpnet ild mot politiet. Minst ni mennesker er drept i skuddvekslingen, og seks er arrestert, melder AP.

Irakiske styrker sier de har funnet to kjøretøy fullastet med sprengstoffer nær moskeen.

Uenighet i parlamentet
Det irakiske parlamentet har utsatt en sesjon i dag etter at de politiske blokkene ikke klarte å bli enige om hvem som skal utnevnes som forsvarsminister og innenriksminister. Statsminister Nouri al-Maliki og USAs ambasadør Zalmay Khalilzad forsøkte i siste sekund å megle fram enighet mellom Iraks etniske og religiøs grupperinger.

Al-Maliki hadde lovet å la parlamentet velge mellom ulike kandidater i dag, men visespeaker Khalid al-Atiya sier parlamentarikerne trenger mer tid, melder AP.

Meningen er at innenriksministeren skal være shia og forsvarsministeren en sunniaraber. Målet er å skape en slags balanse i sikkerhetsspørsmål.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken