OSLO (NTB): Mediehuset dittOslo med 37 ansatte avvikles helt fra årsskiftet. I Tønsbergs Blad har samme eier, mediekonsernet Amedia, bestemt å kutte 18 årsverk.

Mediekonsernet gjennomfører i disse dager tøffe kutt som konsekvens av det dramatiske fallet i annonser i papiravisene. Den siste tiden har meldinger om drastiske kutt i antall ansatte kommet fra de ulike avishusene spredt over hele landet. Onsdag ble det kjent at konsernledelsen i Amedia går inn for å avvikle driften av tolv aviser i Oslos bydeler og nettstedet dittOslo.

– Mediebransjen opplever store endringer, og for en virksomhet som ikke har tjent penger blir den nye mediehverdagen ekstra tung å møte. Det har vært krevende, men dittOslos framtidsutsikter gjør at vi ikke ser noen annen utvei, sier regiondirektør Pål Eskås i Amedia til egen avis.

Konsernet er på utkikk etter kjøpere til deler av virksomheten som Amedia kjøpte av Edda Media for under to år siden.

Også Tønsbergs Blad rammes hardt av sparekniven og må kutte antallet årsverk fra 72,3 til 54,4 i løpet av dette året. Beskjeden kom onsdag, og klubbleder Lars Døvle Larsen er kritisk til de raske nedskjæringene.

– Tønsbergs Blad har økonomi til å gjennomføre dette i et langsommere tempo og gi folk anledning til å gå ved naturlig avgang. Det blir vanskelig å unngå oppsigelser nå, noe jeg synes ville være forkastelig i en bedrift som går med store overskudd, sier klubblederen til fagbladet Journalisten.