Nathan Tyson er mannen det snakkes om i East Midlands lørdag, etter avslutningen på thrilleren mellom Nottingham Forest og Derby i den nest øverste divisjonen i England.

I kampen mellom de to gamle storlagene vant hjemmelaget Nottingham vant til sutt 3-2, og for nevnte Tyson ble feiringen av seieren noe overivrig.

Foran 4376 tilreisende Derby-fans tok spissen opp det Nottingham-dekorerte cornerflagget og feiret triumfen, før han ble avbrutt av rasende motspillere.

Deretter kom begge lags spillere, samt deler av støtteapparatet, stormende til situasjonen - som endte med full slåsskamp på City Ground.

Det engelske fotballforbundet (FA) kom raskt med en uttalelse, der forbundet forsikret at hendelsen vil bli etterforsket «som en tvingende nødvendighet».

Lar forbundet bestemme
Nottingham-sjef Billy Davies tar situasjonen alvorlig, men mener likevel at saken ikke bør blåses opp.

- Jeg så ikke hva som skjedde, men om Nathan gjorde det de sier, skal jeg ta en titt på videoen, sier manageren ifølge BBC, og legger til:

- Jeg husker sist gang Derby var her og Robbie Savage veivet rundt med et Derby-skjerf. Det ble det gjort veldig lite med, og vi håper det samme vil skje nå. Vi klaget aldri på det, fordi vi mente at Derby skulle få feire seieren de tok her.

Bortelagets manager Nigel Clough var meget ordknapp etter kampen.

- Jeg var i garderoben, hvor jeg personlig mener alle trenere og innbyttere bør være når dommeren har blåst av kampen, sier han, og vil ikke blande seg inn i forbundets etterforskning.

- Jeg er sikker på at dommeren fikk med seg alt, og at representanter fra forbundet fikk med seg alt. De har sett hva som skjedde, og vil inkludere det i rapporten, mener Derby-manageren.

West Bromwich på topp
Når det gjelder selve kampen, ledet Nottingham Forest 3-0 ved pause før gjestene overtok. To mål i andre omgang var imidlertid ikke nok, og Nottingham kunne juble for sin første seier for sesongen.

West Bromwich overtok førsteplassen i divisjonen, etter 2-2 borte mot ubeseirede Sheffield United.

Ledelsen kan de imidlertid miste til Newcastle, som ligger ett poeng bak med en kamp mindre spilt.

«The Magpies» spiller sin kamp mot Leicester på St. James' Park førstkommende mandag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!