Gå til sidens hovedinnhold

Massivt politioppbud

1000 franske politifolk klarte å hindre store opptøyer i Paris' forsteder i natt.

Franske myndigheter vil for enhver pris hindre nytt bråk i hovedstadens forsteder. Natt til onsdag ble 1000 politifolk beordret ut i gatene i Villiers le Bel, melder AFP.

- Relativt rolig
TV 2-reporter Elin Sørsdahl var på plass i Villiers le Ble tirsdag kveld og forteller at situasjonen i den voldsherjede forstaden rett før midnatt var relativt rolig. Politiet kunne likevel ikke hindre at en rekke biler ble stukket i brann.

Andre steder i landet ble det tirsdag meldt om spredte tilfeller av hærverk og vandalisme. I byen Toulouse sør i Frankrike ble et dusin biler stukket i brann.

Onsdag morgen var det klart at opptøyene var langt mindre intensive enn natt til tirsdag.

Voldsomme opptøyer
Statsminister Francois Fillon besøkte selv Villiers le Bel tirsdag, hvor to ungdommer mistet livet i en trafikkulykke søndag. Ulykken førte til at rasende ungdommer gikk til angrep mot politiet to dager på rad.

LES OGSÅ: Krisemøte i Frankrike
LES OGSÅ: - Vi står overfor en urban gerilja

Før besøket ble ni personer pågrepet, opplyste politiet til nyhetsbyrået. Tidligere på dagen ble åtte unge mennesker fengslet i forbindelse med opptøyene på søndag og mandag. Fire var allerede tildelt fengselsstraffer på tre til ti måneder.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis