Gå til sidens hovedinnhold

Mata: - En fornøyelse å spille under Giggs

Også Neville imponert: - Det er slik United smadrer lag.

MANCHESTER UNITED - NORWICH 4-0:

David Moyes og Manchester United hører ikke lenger sammen. Ryan Giggs fikk lørdag sin debut som manager for de røde djevlene. Mange hadde store forhåpninger og forventninger til at et tent United-lag skulle ta tak allerede fra start mot Norwich.

Etter en halvgod førsteomgang våknet United-monsteret virkelig i den andre omgangen, og Giggs kunne juble for tre poeng i sin aller første kamp som Manchester United-manager.

Tidligere United-spiller Gary Neville, som nå er ekspert for SkySports mener han ser mye av det gamle Manchester United i dette laget.

- Det er sånn som dette United gjennom de siste årene har pleid å smadre lag. De lar ballen gå og holde seg i live. Nå er det game over, sa Neville ifølge SkySports etter Uniteds tredje mål lørdag.

Også to-målscorer Wayne Rooney likte hvordan United fremstod lørdag.

- Vi har hatt en tøff uke, og fått mye negativitet rettet mot oss. I dag ønsket vi å bevise at vi er mye bedre enn vi har vært denne sesongen, sa han til SkySports etter kampslutt.

Om å spille under Ryan Giggs sa han følgende:

- Det var rart. Vi vet at han er en erfaren spiller og at han er skapt til å være manager. Vi ser det blant annet i hvordan han har behandlet seg selv etter at han tok over. Giggsy har absolutt kvalifikasjonene til å bli den neste permanente manageren, men det er opp til styret å bestemme.

Også Juan Mata er positiv til sin nye sjef.

- Det er en fornøyelse å spille under denne manageren. Når jeg var ung husker jeg at jeg så han spille, og han er en skikkelig Manchester United-person. Det er likevel ikke opp til oss (spillerne) å bestemme hvem som blir ansatt, fortalte han SkySports.

Overraskende laguttak
Mange var skeptiske til de elleve Giggs hadde plukket ut til å starte hans debutkamp.

Der fansen hadde håpet på et offensivt, ungt, kreativt lag, med spillere som Adnan Januzaj og Juan Mata på banen, ble de i stedet servert en flat midtbanefirer med Antonio Valencia, Michael Carrick, Tom Cleverly og Shinji Kagawa. Rio Ferdinand og Nemanja Vidic ble også foretrukket fremfor blant annet Chris Smalling.

Men United viste likevel tidvis prov på offensivt spill langs bakken. Spillerne hadde full kontroll bakover, og skapte åtte avslutninger mot et hardtarbeidende Norwich-lag i løpet av de første 45 minuttene.

Norwich hadde ikke én eneste avslutning i første omgang.

Danny Welbeck var nær ved å score med et skudd etter 13 minutter.

Straffemål
Fem minutter før pause kom også målet for Ryan Giggs' menn.

En ball ble spilt på tvers gjennom 16-meteren. På bakerste stolpe ble Welbeck revet ned, og dommer Lee Probert pekte på ellevemetersmerket. Straffen kunne se litt billig ut, men Probert har antagligvis sitt på det tørre.

Wayne Rooney var sikker som banken, og United kunne ta med seg en viktig 1-0-ledelse til pause på Old Trafford.

På tross av et klart United-overtak var nok ingen på Old Trafford i himmelen etter å ha sett lagene gå til pause på 1-0 til hjemmelaget.

Tidligere Manchester United-stjerne Dwight Yorke mente det var forbedring å se hos United, uten at han virkelig tok av.

- Du ser litt forbedring i måten Giggs har satt opp laget på. Det kommer flere folk inn i boksen, og laget har hatt full kontroll. Man mangler bare den siste lille tredelen, sa Yorke på SkySports i pausen.

Våknet skikkelig
Og i andre omgang våknet Giggs' menn!

Allerede tre minutter etter hvilen doblet Rooney ledelsen med en vakker avslutning fra drøye 25 meter.

2-0-målet så ut til å være den energiutløsende faktoren som United-spillerne trengte. For United skapte etter den et trykk på motstanderen, som selv Sir Alex Ferguson kunne vært stolt over.

Det var litt som å se Manchester United i sine beste glansdager når de angrep hurtig, med mange mann i angrep. Laget skapte sjanse på sjanse, og Norwich så ut som et juniorlag i forhold til hjemmelaget.

Etter 60 minutter kom også Juan Mata inn for de røde djevlene. Og han brukte bare tre minutter på å vise seg frem. En styring på Phil Jones' avslutning var nok til å overliste John Ruddy i Norwich-målet, og United ledet 3-0.

På dette tidspunktet kunne det både vært fire og fem mål til hjemmelaget. Både Vidic og Rooney hadde store sjanser til å score flere mål.

(Saken fortsetter under tweetene)

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Men det var Juan Mata som skulle få æren av å score nummer fire for de røde. Valencia volleysparket mot mål, og spanjolen satt hodet til ballen, som gikk inn i nettet.

På tross av et mangfold av sjanser, og ny rekord for sesongen i antall skudd på mål, forble det med fire mål for hjemmelaget.

Også Norwich skapte er par sjanser mot slutten av kampen, men David de Gea klarte å holde nullen. 4-0 var fullt fortjent for et United-lag som endelig spiller attraktiv fotball igjen.

Lover godt
Manchester United har hatt en tung sesong under David Moyes, og de rekker ikke å rette opp i tabellplasseringen denne sesongen. Lørdagens kamp viste likevel at United blir å regne med neste sesong.

Da vil de nok havne høyere opp enn på den syvendeplassen de nå innehar i Premier League.

Norwich ser ut til å gå mot nedrykk til Championship, og er avhengige av poeng mot enten Arsenal eller Chelsea for å overleve i øverste divisjon.

Kommentarer til denne saken