Gå til sidens hovedinnhold

Matkrise hos Fattighuset

Fattighuset har opplevd akutt mangel på mat etter at dagligvarekjedene kuttet ut ordningen med gratis varer som er i ferd med å gå ut på dato.

Isteden selger omtrent alle forretninger varer som går ut på dato samme dag eller dagen etter, til halv pris. Det rammer frivillige, og ikke minst Fattighuset i Oslo som har besøk av over 1.800 sultne hver eneste uke, melder TV 2.

– Situasjonen er kritisk. Vi har et sterkt behov for mer mat og vi vet ikke hvordan vi skal håndtere denne situasjonen, sier styreleder Hanne Funder ved Fattighuset i Oslo til kanalen.

– Konsekvensen blir jo at vi får veldig mye mindre mat, mindre sunn og variert kost og en større andel av det vi får inn har gått ut på dato, sier hun.

Det er spesielt kritisk når helgen nærmer seg. På fredager er køene utenfor lokalet lange fordi det er stengt i helgen.

– Tidligere kunne vi gi ut to-tre middager per person slik at de kunne porsjonere. Nå er det mange som ikke får med seg én middag, fordi lageret går tomt lenge før vi stenger, sier Funder.

Norgesgruppen, som eier blant annet SPAR, Kiwi, Meny og Joker, skal nå finne ut hvordan de kan bidra til å løse matkrisen både lokalt og nasjonalt. (©NTB)

Kommentarer til denne saken