Gå til sidens hovedinnhold

Matpolitiet avvæpnes

Når restaurantene er åpne, sitter kontrollørene hjemme.

Mattilsynet har ikke råd til kveldstillegg og overtid til sine kontrollører. Derfor må de droppe kontroller som kan avsløre de mest graverende tilfellene innen restaurantbransjen.

Distriktssjef Kjetil Berg i Mattilsynet påpeker at flere slipper gjennom.

- Når vi er regelmessig ute i butikker og restauranter på kveldstid, avdekker vi en del vi ikke kan se på dagtid. Det er enklere for virksomheter som har urent mel i posen, det vil si dårlig hygiene, å slippe unna i år enn i fjor, sier Berg til Dagsavisen.

Det er bare ni måneder siden Mattilsynet avdekket en rekke grove tilfeller i storaksjonen «Rent bord». Store lønnskostnader og prisstigning gjør at tilsynet har 15 millioner mindre å rutte med enn i fjor.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford