VÅLERENGA-ROSENBORG 0-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han tangerte Tom Henning Hovis rekord på 178 toppseriekamper for Vålerenga, og ble hyllet av Klanen før kampen. Mot Rosenborg var det likevel ingen fred å få for høyreback Freddy dos Santos.

- Jeg fikk jo først Trond Olsen mot meg, og han er jo ganske hurtig, humrer jubilanten.

- Og når han ble byttet ut med Fredrik Winsnes, så ble jeg ganske glad. Problemet var bare at de flyttet over Morten Moldskred på min side, og han er jo minst like kjapp.

Enden på visa var at den populære VIF-spilleren måtte gripe fatt i skjortekragen til det andre hurtigtoget.

- Hør her, kan dere ikke sette en treiging på min side i stedet, sa jeg til ham.

Les også: Ciljan mobber Vålerenga

- Sleit vel mest av alle
Det skjedde ikke, men 33-åringen til Vålerenga kom seg likevel helskinnet gjennom rekordkampen, selv om han ikke akkurat vil ha den først når «best of»-videoen skal ut på YouTube.

- Vi sleit vel alle med matta her ute, og kanskje mest av alt meg.

- Og jeg kan vel ikke bare skylde på underlaget når jeg bommer med 50 meter på et innlegg, sier høyrebacken selvkritisk til Nettavisen.

At man holdt nullen mot fjorårets seriemester er likevel en bonus, og dos Santos innrømmer at det var en spesiell dag på jobben.

- Det var et stort øyeblikk, og jeg er stolt. Da jeg ble hyllet av Klanen før kampen, fikk jeg gåsehud, innrømmer den tidligere Skeid- og Molde-spilleren.

- Det er jo litt spesielt at det er Tom Henning (Hovis) rekord jeg tangerte. Jeg var en av de som syntes han burde ha fortsatt, men akkurat i dag er jeg vel egentlig ganske glad for at han ikke gjorde det.

Ønsket også etter fotballkarrieren
Dos Santos har kontrakt ut 2011-sesongen, men med den posisjonen og det medietekket han har, er det liten tvil om at han er ønsket i VIF-systemet i mange år framover.

- Freddy er en flott fyr og en strålende representant for klubben, som vi gjerne ser her i lang tid.

- Han har gode ferdigheter, og er nesten er uslåelig når han spiller med Morten Berre på trening, samtidig er han en foregangsfigur for unggutta våre. At han er den han er, og med et slikt medietekke, er selvsagt en bonus som vi gjerne tar med oss videre, sier Martin Andresen til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!