Gå til sidens hovedinnhold

Måtte fike til Gattuso

Paul Gascoigne har et bra tips til hvordan man skal temme Gennaro Gattuso.

Gattuso, av mange regnet blant verdens aller beste midtbanespillere i øyeblikket, var i skotske Rangers samtidig med Gazza. Og den karismatiske engelskmannen, kontroversiell både på og utenfor fotballbanen, hadde sin egen lille vri når han skulle temme italieneren.

Skal du spille på kampen? Sjekk Nettavisens oddstips.
Hva med en V65-gevinst? Sjekk tipsene og spill på trav i vårt travmagasin.

Gira
Å temme Gattuso er, som de fleste som har sett fyren løpe som en Duracell-kanin i løpet av 90 minutter, ikke spesielt lett. Da Gattuso var i Rangers, var han 19 år gammel. Og ifølge Gazza var Gattuso minst like gira den gang som nå. Men Gascoigne visste hvordan han skulle holde midtbanespilleren i tøylene.

Gazza ga ham en ørefik.

Det forteller tidligere lagkamerat av dem begge, Brian Laudrup.

- Hvis du hadde fortalt meg for ti år siden at Gattuso ville være hjertet av AC Milan, så ville jeg ledd av deg. Han var en sint liten kar. Han kunne ikke snakke engelsk i begynnelsen, men bare klaget på italiensk. Og på trening eller i kamper var han som en tasmansk djevel. Gazza måtte gi ham et par ørefiker for å roe ham. Men det gjorde jo Gazza med alle, sier Laudrup til The Sun.

- Men til tross for alle manglende hans, så var jeg glad for at Gattuso var på laget mitt, sier dansken, kjent for sitt driv og sine dribleferdigheter.

En kriger
Etter to år i Rangers gikk Gattuso først til Salernitana og kort tid etter til Milan. Der har han vært siden, og han har gradvis vokst til å bli en av de mest respekterte midtbanespillerne i Italia og i verden for øvrig. Hans innsats og innflytelse i laget er uvurderlig.

- Gattuso er en kriger. Han er ikke den mest tekniske spilleren, men han har en arbeidsmoral og et engasjement du bare er nødt til å beundre. Det er veldig vanskelig å finne en spiller i hans posisjon som er bedre i verden nå, skryter Laudrup.

Han håper også at Milan vinner onsdagens finale i Aten.

- For fotballens skyld håper jeg Milan slår Liverpool. Jeg ønsker å se Milan på topp igjen, avslutter han.

Følg kampens i Nettavisen fra klokken 20.45.

Er du enig med Laudrup? Er det «best» for fotballen at Milan vinner? Skriv inn dine synspunkter i kommentarfeltet under.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken