Gå til sidens hovedinnhold

Måtte fjerne film fra Youtube

Man skal ikke tulle med norske perler.

(iOslo.no) På filmsnuttnettstedet Youtube var det lagt ut en video kalt Brokeback Oslo S. I videoen fremstilles Pelle og Proffen fra Døden på Oslo S ut som homofile. Rettighetshaverne raste, og truet med rettslige skritt.

Filmen ble torsdag fjernet av skaperen «madein7030» på Youtube.com. I en mail til iOslo.no skriver filmmakeren:

«Meningen var å lage en hyllest til det jeg ser på som den beste filmopplevelsen jeg hadde i min barndom. Jeg var 9 år da filmen kom ut, og jeg har sikkert sett den 20 ganger. Det er en av filmene som ligger oftest i DVD-spilleren. Jeg blir aldri lei av den. Det er heller ikke en harselas rundt homofile, det er heller motsatt. Jeg har flere homofile venner som har sett den, og de synes den er både søt og morsom.»

På videoen som er lagt ut på nettet har skaperne klippet sammen en rekke sener, der man ser Pelle og Proffen boltre seg sammen. I alt fra spekulative senere med proffen i underbuksen, til liksom-kliningen på t-banen, har snuttmakerne latt det skinne gjennom at det nok ikke var Lena som sto fremst i hodet til Proffen.

Da iOslo.no informerte Norsk Filmstudio om klippet reagerte de med overraskelse, og den var ikke positiv.

- Vi ser alvorlig på denne typen virksomhet. Det har vært laget andre videoer som er lagt ut på Youtube.com, men da har de som står bak innhentet tillatelse av oss først, sier Marit Hansen-Tangen i Norsk Filmstudio, som eier rettighetene til Døden på Oslo S til iOslo.no.

Hun synes ikke filmutleggingen er morsom, men det synes regissør Eva Isaksen, riktignok før hun har sett filmen.

- Jeg må få se filmen før jeg kommer med noen kommentar, men i utgangspunktet synes jeg det høres litt morsomt ut, sier Isaksen.

- Vi vil ta kontakt med de som står bak, og i verste fall kan vi gå til rettslige skritt for å få filmen stoppet, sier Hansen-Tangen.

Les flere saker på iOslo.no.

Reklame

Treningsklokker og wearables: Topp 10 smartklokker 2021