Gå til sidens hovedinnhold

Måtte flykte fra røyklagt tunnel

Føreren av et vogntog måtte hoppe ut av bilen og fikk hjelp av en møtende bil til å komme seg ut av den røyklagte tunnelen på E39. På vei ut krasjet bilen.

Det ble svært dramatisk da Kystbussen mellom Bergen og Stavanger fikk motorproblemer og røykla hele Mastrafjordtunnelen natt til mandag. Tunnelen, som er en del av kyststamveien E39, binder sammen Rennesøy og Mosterøy i Rogaland.

- Det lå en trailer like bak bussen. Føreren måtte til slutt stanse på grunn av all røyken og hoppet ut av bilen. Han fikk hjelp av en møtende bil, men på vei ut kjørte personbilen i tunnelveggen som følge av den tykke røyken, forteller operasjonsleder Kjell Arne Sletthei ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Sammenstøtet med tunnelveggen var så kraftig at personbilen ikke klarte å fortsette for egen maskin.

Mens bussen sakte men sikkert klarte å kjøre ut til tunnelmunningen på den andre siden, måtte trailersjåføren og føreren av personbilen løpe ut av tunnelen til fots på den andre siden.

- De to ble undersøkt på stedet av ambulansepersonell, men var ikke kommet til skade, sier Sletthei.

Det skal ha vært problemer med bussens turbo som førte til den kraftige røykutviklingen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23.46 søndag. Tunnelen ble umiddelbart sperret for trafikk. Klokken 01.26 var tunnelen luftet ut, traileren og den ødelagte personbilen fjernet og ventende biler kunne på nytt kjøre under fjorden.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken