Gå til sidens hovedinnhold

Måtte hoppe over bord i full storm - så slo de seg løs på byen

To fra mannskapet i klammeri med politiet etter fuktig kveld på byen etter dramatisk redningsaksjon.

Etter at mannskapet på 14 ble reddet i land fra autolineren «Kamaro» fredag ettermiddag, gikk flere av dem ut på byen i Hammerfest.

Det har ikke gått helt rolig for seg, hevder operasjonssentralen i Vestfinnmark politidsitrikt.

Les saken i Nordlys på nett og papir

Tvert om melder de om problemer med mannskapet natt til lørdag.

En ble pågrepet da han nektet å forlate utestedet On i Hammerfest sentrum. Ifølge politiet satte han seg kraftig i motverge og slo etter tjenestemenn. Til slutt så patruljen seg nødt til å bruke pepperspray.

Anmeldes for vold

Utestedet vil nå anmelde mannen for skadeverk, og en dørvakt på stedet skal også ha blitt skadet i forbindelse med dette. Mannen sitter nå i politiets varetekt i påvente av avhør.

- Han vil anmeldes for vold mot offentlig tjenestemenn og dette skadeverket, sier Jan Olav Schjølberg, operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt.

En annen mann fra båten vil også bli anmeldt etter at han startet opp en gravemaskin utenfor politihuset i Hammerfest.

Han skal ha svingt rundt med skuffelen, og prøvde å grave da politibetjentene kom ut for å stoppe ham.

- Det er tatt rutinemessig blodprøve av mannen, og han ble deretter dimittert, sier Schjølberg.

Overstadig beruselse

Selv om det kun var to stykker som havnet i klammeri med politiet, lyder rapportene til Vestfinnmark politidistrikt på at flere av mannskapet har slått seg løs på byen.

- Rapportene hit er at de har vært ganske mange, og ganske overstadig beruset, sier operasjonsleder.

Les flere saker i Nordlys.no

«Kamaro» tatt under slep igjen

Tromsø (NTB): Kystvakten fikk lørdag formiddag tatt fiskebåten Kamaro under slep igjen. Båten skal til havn i Tromsø, men det er usikkert når.

Fiskebåten fra Måløy fikk trøbbel med motoren under fiske ved Bjørnøya for et par dager siden og ble slept i retning Sørøysundet. Slepet gikk svært sakte på grunn av det dårlige været.

Mannskapet på 14 måtte fredag ettermiddag hoppe i sjøen under en storm og reddes opp av helikopter. Redningsaksjonen pågikk i snaut halvannen time, og idet den siste mannen ble heist i sikkerhet opp i helikopteret, røk slepet på Kamaro.

Båten drev 14 nautiske mil på Lopphavet natt til lørdag på grunn av vanskelig vær, melder NRK. Tre andre båter, blant annet et kystvaktskip, var hele tiden i området. (©NTB)

Kommentarer til denne saken